avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorie

Am avut o soră care a murit.A fost împuternicită de mine sa ma reprezinte la vînzarea unei moșteniri comune.Banii mi i-a cheltuit ,facându-le case fiilor ei,direct pe numele lor.Am fost pus în fața faptului împlinit.De aceea am facut eu și sora mea la notar un act prin care ea recunoșta că are către mine datoria respectiva (rezultată în urma vânzarii moștenirii comune,,după moartea mamei noastre).Apoi sora a decedat. Acum doresc sa-mi recuperez banii ,cf. actului de la notar, de la fiii ei,moștenitorii sorei mele.Vă rog sa-mi spuneți ce legi și articole mă ajută în cazul meu. Vă multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:22, 19 Iulie 2013
Depinde ce fel de act ati facut la notar.
Daca este sub forma unui contract de imprumut intocmit la notar, puteti merge direct la un executor judecatores pentru a recupera suma de bani, asta in situatia in care mostenitorii surorii Dvs. nu va vor achita suma de bunavoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie aser aser Am dat imputernicire sorei mele sa vinda casa parinteasca , care era mostenire comuna .Mi-a dat prin notar o chitanta precum ca este datoare catre mine cu ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)