avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Chirie fara forme legale - cine aplica legea?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Chirie fara forme legale - cine aplica legea?

Salut !

As vrea sa imi reclam proprietarul apartamentului in care stau in chirie pentru ca inchiriaza apartamentul fara forme legale.
Cunoaste cineva procedura de urmat ?
Stiu ca nu este un lucru frumos ceea ce fac , dar nu e frumos nici din partea lor sa imi spuna in fata ca nu imi vor returna banii pentru garantie,si sa incerce sa gaseasca tot felul de motive pentru asta.(De ex : au fost penalitati pentru ca nu am platit facturile la timp - e un motiv atat de stupid #-o pentru ca penalitatile alea tot eu le-am platit atunci cand am platit facturile )

Legea cam asta spune :

Art. 32 - (1) Constatarea şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale prevăzute la art. 31 se fac de către persoane cu atribuţii de control din cadrul:

a) Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru cele prevăzute la art. 31 (1) lit.a;

b) consiliilor locale, respectiv ale sectoarelor municipuiului Bucureşti, pentru cele prevăzute la art. 31 (1) lit.b şi c);
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:16, 19 Iulie 2013
Dvs sunteti singurul arbitru care hotaraste realizarea de demersuri care pot genera inrautatirea relatiilor
Initial incercati sa explicati decent cu proprietarul ca este foarte usor de facut reclamatii,de purtat pe drumuri,de dat declaratii in urma carora se pot aplica si sanctiuni
Daca amiabil nu solutionati,aveti dreptul sa sesizati oficial administratia fiscala responsabila locatiei respective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.91 c.penal ContSters88252 ContSters88252 aplicarea sau raportarea la art. 91.C.penal se poate face si in afara conditiilor prevazute de art. 90 C .penal sau numai cu respectarea ... (vezi toată discuția)
Explicatii dispozitiv sentinta de condamnare luise luise poate cineva sa ma ajute sa inteleg ce inseamna aceeasta sentinta Solutie: 1.Condamnă pe inculpata M V D , la pedepsele de: - 3( trei) ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere unknown22 unknown22 buna! Povestea e destul de lunga si plictisitoare,sper ca totusi o sa se gaseasca cineva care s-o citeasca pana la capat si sa imi poate furniza un ... (vezi toată discuția)