avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constat nulit pe leg 10 taxa la valoare !?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constat nulit pe leg 10 taxa la valoare !?

- am solicitat constatatarea nulitatii absolute a unui contract incheia in baza legii 112.

- s-a vandut desi era in curs o notificare pe legea 10 asupra imobilului.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

problema apare insa cand judecatorul ne pune in vedere sa timbram la valoare !?

- dar chiar art. 50 din leg 10 spune clar ca e scutita.

S-a stabilit taxa de tbru la valoare.

Ce se poate face ?
Cerere de reexaminare ? sau...?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 14:40, 14 Martie 2009
cine a zis ca judecatorii nu gresesc ? ;) o cerere de reexaminare cred ca ar rezolva problema.
este o cerere in anularea unui act juridic- in constatarea nulitatii unui contract, care indiferent de contract trebuie timbrata.
dvs. nu ati facut o actiune in revendicare ci ati cerut o anulare a unui contract.
acum depinde de viziunea fiecarui judecator.
si eu am patit ca dvs.
Mi se pare firească opinia judecătorului, atîta vreme cît acţiunea dumneavoastră nu are ca temei Legea 10. Doar acţiunile introduse în temeiul ei sunt scutite de taxa de timbru. Dacă cererea dumneavoastră este una distinctă (deci nu în cadrul unui proces privind reconstituirea dreptului de proprietate), instanţa a procedat corect.
Doar daca actiunea in constatarea nulitatii cvc s-ar fi introdus in termenul de un an de la intrarea in vigoare a legii 10 prevazut de lege ar fi fost scutita de taxa de timbru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de chemare în judecatã anulatã ca netimbratã. cãi de urmat nyusziful nyusziful Buna ziua, Este corecta aceasta solutie? Am inaintat cerere in contencios administrativ impotriva Primariei, prin care am solicitat suspendarea unei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - cum este corect? rel222 rel222 Problema este urmatoarea: am un contract in valoare de 55.000 euro, achitat integral, pe care trebuie sa il reziliez si sa-mi recuperez in instanta 48.000 ... (vezi toată discuția)
Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa ... (vezi toată discuția)