avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã ca netimbratã. Cãi de urmat

Buna ziua,

Este corecta aceasta solutie? Am inaintat cerere in contencios administrativ impotriva Primariei, prin care am solicitat suspendarea unei dispozitii a primarului, ca prim petit, si anularea acestei dispozitii ca petit 2. Ulterior, mi-a fost comunicata pe procedura noua, notificare din partea instantei, prin care mi s-a pus in vedere sa timbrez primul capat de cerere aferent suspendarii pana la ramanerea definitiva si revocabila a cauzei. Am formulat raspuns, si am aratat ca renunt la acest capat de cerere, ramanand doar petitul 2 al cererii - referitor la anularea dispozitiei.
Instanta, a anulat cererea mea, ca netimbrata.
Este corect? Sau sa formulez cerere de reexaminare?
Va rog si va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:14, 24 Iunie 2013
si al 2-lea capat de cerere trebuia timbrat!
dar nu ne-a fost pus in vedere. in plus este vorba de actiune a functionarului public impotriva primariei, care am inteles ca este scutita de taxa de timbru?
daca s-a timbrat al doilea capat de cerere, formulati cerere de reexaminare
al doilea capat de cerere este scutit de taxa de timbru, fiind o actiune a functionarului administrativ, privind o dispozitie a primarului. Nici nu ni s-a pus in vedere timbrarea acestuia.
Ce sa facem? (mentionez ca este vorba de litigiile dintre primarii si curtea de conturi privind drepturile materiale obtinute de functionari prin CCM, si respectiv de litigiile dintre functionarii publici si primarii, privind anularea dispozitiilor emise)
Atacaţi cu cerere de reexaminare încheierea prin care a fost anulată acţiunea şi arătaţi că:
- instanţa a anulat cererea de chemare în judecată fără să vă pună în vedere să o timbraţi (decizia de îndrumare nr. 11/1964 a Plenului Tribunalului Suprem);
- litigiul este scutit de plata taxelor de timbru. Menţionaţi faptul că Î.C.C.J. a decis în mod constant acest lucru. Personal nu sunt de acord cu această practică a instanţelor prin care se pune semnul egalităţii între un litigiu de contencios administrativ şi un litigiu de muncă, dar în această chestiune părerea mea nu contează.

Aveţi mai jos o decizie a Î.C.C.J. Grăbiţi-vă, pentru că Legea nr. 146/1997 urmează să fie modificată în sensul că vor fi supuse timbrajului atât litigiile muncă, cât şi litigiile funcţionarilor publici.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea incheierii? aidu aidu Instanta mi-a pus in vedere prin incheiere sa achit taxa de timbru. Insa actiunea e scutita fiind litigiu de munca. Acum insa nu mai sunt in termen sa ... (vezi toată discuția)
Timbrajul în litigiile având ca obiect refuz comunicare informatii de interes public crs55 crs55 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am actionat in judecata o institutie care a refuzat comunicarea unor informatii de interes public, dupa ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)