avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre recurs

Am fost implicat intr-un proces civil in calitate de parat.
Am invocat lipsa calitatii procesuale pasive, aducand dovezile necesare.
Instanta a acceptat citarea noului parat la urmatoarea sedinta de judecata, eu ne mai fiind citat.Totusi in incheiere nu se precizeaza daca am fost exclus din proces.
Pe fond instanta a dat castig de cauza reclamantului deoarece noul parat nu s-a prezentat la proces.

Nu cunosc continutul exact al sentintei ptr ca ori de cate ori am fost la arhiva dosarul nu a fost disponibil.

Nu am primit sentinta prin posta , desi grefierul mi-a spus ca in calculator apare ca fiind comunicata in urma cu circa 2 saptamani.

Intrebare

Pot declara recurs desi nu cunosc continutul sentintei, adica daca mi s-a aprobat lipsa calitatii procesuale pasive sau nu?
Ce se intampla daca am fost exclus din proces si eu totusi am declarat recurs?

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:54, 20 Iulie 2013
Daca exceptia D-voastra a fost admisa "lipsa capacitatii procesuale pasive", D-voastra nu mai aveti calitate procesuala de a declara recurs. Infine daca a admis cererea reclamantului inseamna ca cel chemat in judecata va fi obligat sa satisfaca pretentiile reclamantului.
Da-ti mai multe detalii privind cauza..!!
Stimat forumist,

1. Nu este nici un fel de nereglă cu citarea dvs, partea care a fost prezentă la un termen nu va mai fi citată;

2. În legătură cu sentința instanței, chiar dacă nu cunoașteți motivarea rezolvării excepției invocate, puteți cunoaște soluția: una este ,,admite excepția lipsei calitații procesuale,, a dvs, una este ,,o respinge,,.

3. Cât despre condițiile în care puteți declara recurs, nu cunosc amănuntele speței dvs. Teoretic ar fi trebuit să primiți hotărârea motivată. Oricum, instanța nu dî câștig de cauză reclamantului pe motiv că pârâtul se prezintă sau nu, ci dacă va considera că acțiunea sa este întemeiată.

4. Nu în ultimul rând, dacă s-a admis excepția invocată, nu mai puteți declara recurs, lipsindu-vă interesul.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Proces omniasig MAXIMMUSS MAXIMMUSS am obtinut la fond castig de cauza , prin care OMNIASIG BUCURESTI, a fost obligata sa-mi plateasca suma de 15.000 lei diferenta prima de asigurare neachitata, ... (vezi toată discuția)
Excepția lipsei calității procesuale pasive Gelu222 Gelu222 Bună ziua, Un reclamant, a chemat în judecata doi parati Unul dintre părați, a invocat excepția lipsei calității procesuale pasive a lui, în ... (vezi toată discuția)