Fiul meu, doreste sa cumpere un apartament prin credit prima casa. Vinzatorul este o persoana in virsta de 78 ani si este unic proprietar pe apartament. Imobilul a fost evaluat si a primit opinia juridica, urmand sa inchei precontract si dosarul sa fie trimis la fondul de garantare. Din discutii am aflat ca vinzatorul are doi copii. Mentionez ca apartamentul a fost evaluat la pretul de 36000 euro, iar intelegerea este de 37000 euro (suma care va fi achitata). imobilul nu are imbunatatiri. Exista riscul ca fiul meu sa fie dupa un timp dat in judecata de copii vinzatorului, din motive diverse (virsta, pret, probleme de sanatate....)? Ar fi absolut necesar sa semneze si copii, sau macar unul din ei ? Multumesc.
Nu, nu are de ce sa semneze unul din copii. Nu are de ce sa se teama, va exista dovada achitarii pretului, barbatul nu pare senil pt ca altfel notarul nu ar mai fi acceptat sa autentifice actul, pretul nu-i derizoriu , imobilul fiind evaluat de catre banca.. chiar nu aveti de ce va teme in acest caz ( mai mult decat in cazul altor vanzatori mai tineri)