avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cumparare apartament

Buna seara,

Fiul meu, doreste sa cumpere un apartament prin credit prima casa. Vinzatorul este o persoana in virsta de 78 ani si este unic proprietar pe apartament. Imobilul a fost evaluat si a primit opinia juridica, urmand sa inchei precontract si dosarul sa fie trimis la fondul de garantare. Din discutii am aflat ca vinzatorul are doi copii. Mentionez ca apartamentul a fost evaluat la pretul de 36000 euro, iar intelegerea este de 37000 euro (suma care va fi achitata). imobilul nu are imbunatatiri. Exista riscul ca fiul meu sa fie dupa un timp dat in judecata de copii vinzatorului, din motive diverse (virsta, pret, probleme de sanatate....)? Ar fi absolut necesar sa semneze si copii, sau macar unul din ei ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:37, 21 Iulie 2013
Nu, nu are de ce sa semneze unul din copii. Nu are de ce sa se teama, va exista dovada achitarii pretului, barbatul nu pare senil pt ca altfel notarul nu ar mai fi acceptat sa autentifice actul, pretul nu-i derizoriu , imobilul fiind evaluat de catre banca.. chiar nu aveti de ce va teme in acest caz ( mai mult decat in cazul altor vanzatori mai tineri)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament din fondul de stat sbgkd sbgkd Buna ziua tuturor Am o nelamurire ,poate ma ajuta cineva mai in tema. Locuiesc din 1964 intr-un apartament nationalizat.Auzind ca proprietarii au fost ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Chitanta si valoare minima vanzare apartament furgim furgim Daca vind un apartament si in contractul de la notar stipulez ca banii se vor plati in maxim 2 luni, in momentul in care primesc banii e suficienta o chitanta ... (vezi toată discuția)