avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.C sau PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.C sau PFA?

Buna ziua. Ca mai tuturor ,incepe sa fie tot mai greu cu banii. As vrea sa deschid o mini-afacere, in sensul ca as vrea sa cumpar cateva masinute electrice pentru copii si sa le inchiriez in parcuri. Intrebarea mea este : in ce temei legal as putea face asta, imi trebuie societate comerciala? E de ajuns Persoana Fizica Autorizata, imi trebuie cursuri pentru ceva? Se plateste ceva pe la primarie? Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns! Sanatate multa tuturor!:)
Cel mai recent răspuns: drumarul22 , utilizator 10:30, 22 Iulie 2013
Va recomand sa va infiintati o intreprindere individuala. Este ca si o PFA, deci o entitate fara personalitate juridica, functioneaza in baza OUG 44/2008 insa nu vi se va cere la inmatriculare certificat de absolvire al unei meserii. Contabilitatea o tineti in partida simpla. La primarie platiti taxa anuala pentru autorizatia de functionare.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau societate neplatitoare de tva papillon papillon Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii si sfaturi! As dori sa incep o afacere in domeniul prestarilor de servicii( instalatii electrice). ... (vezi toată discuția)
Firma pentru mlm szeszterke szeszterke Sunt membra a unui sistem de multi level marketing si am ajuns la nivelul la care mi s-a adunat ceva castig. Acesti bani pot scoate doar daca depun factura la ... (vezi toată discuția)
Pfa sau af pentru croitorie? miruna82 miruna82 Un pensionar medical grad III, croitor de meserie, doreste sa se autorizeze pentru prestarea de servicii de croitorie, inclusiv pentru comertul cu astfel de ... (vezi toată discuția)