avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua va scriu si eu in legatura cu o problema,mama mea are casa parinteasca pe care nu are niciun act ,problema este in felul urmator ea mai are un frete care este plecat de 11 ani din tara in italia mama a ramas cu parinti a ingrijit de ei s-a ocupat de in mormantari (ei decedand)pomeniri si tot ce tine de ei fratele ei nu a colaborat cu nimic noi nu mai stim nimic de el de cand a plecat nu avem nici o adresa s-a rupt definitiv de noi mama a ramas cu casa pe care nu are niciun act ea platind toate darile ce tin de casa ,problema noastra este urmatoarea ce trebuie sa facem ca sa facem acte pe ea ,ce se poate face in privinta fratelui care este plecat si nu dam de el noi vrem sa stim ce acte trebuie facute ce putem face noi fara el daca se poate face ceva ,daca mama poate sa actioneze in lipsa lui ,daca trebuie sa fie si el obligatoriu ,cum putem face ,ce masuri putem lua stim ca trebuie facuta succesiunea dar daca el nu este cum se poate face ,se poate sa-l citam cumva ?si din nou daca nu vine ce facem?vVa multumesc anticipat astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 01:04, 22 Iulie 2013
Unu. Din ceea ce ati scris rezulta ca fratele mamei d-voastra nu a acceptat mostenirea ramasa de pe urma parintilor (o putea face numai in termen de 6 luni daca decesul s-a petrecut inainte de 01-10-2011 sau in termen de 1 an dupa aceasta data, fie expres, fie tacit) cu consecinta ca in prezent este strain de mostenire.
Doi. Puteti dezbate mostenirea fara fratele mamei daca gasiti martori care sa ateste ca acesta nu a acceptat mostenirea.
Trei. Privitor la problema d-voastra trebuie sa ne scrieti mai mult ca sa va dam un raspuns. Trebuie sa stim daca casa si terenul se afla in Banat, Crisana, Maramures sau Transilvania ori in alta zona, de cat timp stapaneste familia d-voastra imobilul, cine a construit casa, cum a ajuns familia in stapanirea imobilului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama mea are casa parinteasca pe care nu are niciun act ... oliviar oliviar Buna ziua va scriu si eu in legatura cu o problema,mama mea are casa parinteasca pe care nu are niciun act ,problema este in felul urmator ea mai are un frete ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)