avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Inregistrarea Autorizatiei de traducator la Tribunal
Discuție deschisă în Traduceri

Inregistrarea Autorizatiei de traducator la Tribunal

Daca nu inregistrez Autorizatia de traducator eliberata de MJ la Tribunal, acest lucru poate duce la anularea autorizatiei sau care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:22, 22 Iulie 2013
in acest caz, cel mai bine ar fi sa va incetati calitatea de traducator aici si sa obtineti o autorizatie(sau o recunoastere a acestei calitati) in tara in care aveti rezidenta. In cazul in care doriti totusi sa profesati aici, este necesar sa va inregistrati ca persoana fizica autorizata(P.F.A.) si sa platiti impozit.(la anaf).
@Sambori
Nu se intampla nimic daca nu va inregistrati la tribunal in Romania atat timp cat sunteti plecata si nici nu profesati plus ca nu indepliniti nici cele 3 conditii de mai sus pentru a profesa.
In conditiile in care veti dori sa profesati in tara de rezidenta ca traducator autorizat va trebui sa faceti anumite demersuri pentru recunoasterea calitatii de traducator autorizat implicit a autorizatiei emisa de Ministerul Justitiei din Romania.
Profesia de traducător şi interpret autorizat constituie activitate profesională reglementată în sensul Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale şi al Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările şi completările ulterioare.

Procedura si documentele necesare acestui demers le gasiti pe site-ul Ministerului Justitiei:
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator alexstan alexstan Am obtinut autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei in 2012. Nu folosesc autorizatia pentru pbtinerea de venituri dar nu m-am prezentat la ANAF sa ... (vezi toată discuția)