avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nepot dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nepot dupa bunici

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: Bunica din partea tatalui a decedat si mai traieste doar bunicul. Cei doi au un singur copil - tatal meu. Eu sunt singurul copil al tatalui meu. Intrebarea ar fi cum se impart bunurile (terenuri si casa) ale bunicilor dupa ce va deceda si bunicul meu? Va ramane mostenitor doar tatal meu sau pot avea si eu o cota parte? Desemenea bunicul cat inca este in viata imi poate ceda in totalitate sau doar intr-o anumita masura aceste bunuri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 14:15, 22 Iulie 2013
Mostenitorii bunicii sunt bunicul si tatal dvs. Bunicul mosteneste 1/4, iar tatal dvs. 3/4 din masa succesorala.
Cand va deceda bunicul, tatal dvs. va fi singurul mostenitor.
In timpul vietii, bunicul va poate dona doar ceea ce ii apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elaena13 Elaena13 Buna ziua. Bunica mea a decedat in urma cu aproximativ 8 ani, iar bunicul inca traieste. Sunt bunicii din partea mamei. Mama mea mai are un frate bun, care a ... (vezi toată discuția)
2 probleme legate de mostenire caponee caponee 1.Am o problema la care va cer ajutorul. Anul trecut in luna noiembrie am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007 pe apartament si masina si am ... (vezi toată discuția)