avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare permis

buna ziua . acum 7 luni am fost prins baut la volan iar azi mi_a venit decizia de la parchet insemnand scoaterea de sub urmarire penala,amenda de 1000 lei administrativa si 40 lei cheltuieli de judecata .as dori sa stiu cand imi pot lua permisul inapoi?
Parchetul nu elibereaza dovezi de circulatie dle Ciprian_st, parchetul poate dispune doar prelungirea dreptului de circulatie cu cate cel mult 30 de zile si asta in cazul dovezilor cu drept de circulatie, in cazul infractiunii prev. de art. 87 alin.1 din OUG 195/2002 dovada eliberata de politie este fara drept de circulatie si personal nu am auzit sau nu am intalnit situatii in care parchetul sa prelungeasca dreptul de circulatie in cazul unei dovezi fara drept de circulatie, v-as ruga sa nu insistati cu interpretarea unor articole de lege deoarece eu va raspund acum din practica nu din ce citesc pe internet.
tin sa va contrazic dl patrascu razvan...
am oferit un punct de vedere fara sa intru in amanunte
chestiunea este in felul urmator: in baza prezumtiei de nevinovatie, persoana implicata poate merge la Parchet unde poate face o cerere pentru obtinerea unui aviz din partea procurorului in vederea eliberarii de catre politia rutiera a unei dovezi cu drept de circulatie, pe durata cercetarilor, respectiv pana la emiterea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala sau a unei hotarari definitive a unei instante(evident in aceasta faza a procesului penal se solicita aviz din partea instantei). Poate solicita din 30 in 30 de zile.
de obicei, acel aviz se solicita dupa rezultatul probelor biologice de sange...
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
Ciprian_st, utilizator
V-am spus dle Ciprian_st, ca cititul pe internet nu are legatura cu practica, va pot spune cu certitudine ca in Bucuresti asa ceva nu s-a intamplat, nimeni nu-l impiedica insa pe faptuitor/invinuit sa faca o astfel de cerere, numai ca nu se aproba, cu toate ca ar fi normal sa se aprobe asa cum spuneti si dvs.
Raspunsul meu nu s-a bazat pe concluzii desprinse din lecturarea unui forum sau a altuia, ci era din paractica
decizia apartine procurorului sau instantei de judecata. Am avut de a face cu cazuri in care s-a avizat sau care s-a respins, probabil ca in Bucuresti parchetul nu aproba asa ceva, nu va contrazic..
insa in tara s-au aprobat
Poate veniti si cu un exemplu concret din unul din cazurile cu care dvs ati avut de a face, consider ca este util pentru toti cei care sunt in aceasta situatie un asemenea precedent.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - alcoolemie 0,35 etilotest Andrei13G Andrei13G Buna ziua, in urma cu ceva timp , mai exact in noaptea de 13 noiembrie 2011 am avut un accident soldat cu victime: in drum spre casa am pierdut controlul ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu deces eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie,din nefericire a decedat o persoana aflata in masina. La fata locului am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice Ene  Dragos Ene Dragos Se poate obtine dovada CU DREPT de circulatie de la parchet (cea de 30 de zile) cand sunt cercetat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.Am ... (vezi toată discuția)