avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil mostenit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil mostenit

buna ziua, in urma unei datorii la efg retail am primit somatie pentru executare silita, intrebarea este pot executa un imobil dobandit prin certificat de mostenitor? masuratorile imobilului nu au fost facute, dar sunt trecut la cartea funciara. nu am titlu de proprietate.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:50, 24 Iulie 2013
Daca l-ati mostenit, titlul de proprietate este Certificatul de Mostenitor.
Depinde de cuantumul datoriei.
Pentru creante de pana la 10.000 de lei executorul judecatoresc trebuie sa incerce sa recupereze suma prin alte metode.
Doar in situatia in care nu se poate recupera debitul sun 10.000 de lei prin poprire, executare silita mobiliara, se trece la executarea unui bun imobil, in speta cel primit prin mostenire.

1Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
2.Poate sa fie executat silit imobilul ptr cota pentru care vi se cuvine,dupa partajarea judiciara.
Certificatul de mostenitor atesta dreptul de proprietate dobandit.
Prin urmare, un bun dobandit prin dezbaterea succesorala poate fi supus executarii silite imobiliare.

Daca afla ca sunteti proprietar vor proceda la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar ... Vălenii de munte Vălenii de munte Dacă tata avea certificat de moștenitor și nu de proprietar în afara de mine și de soția lui mai este nevoie de alte rude cand deschidem succesiunea? (vezi toată discuția)
Succesiune ccrriissttiinnaa ccrriissttiinnaa As vrea sa stiu daca,se pot face acte de vanzare cumparare,concomitent cu succesiunea.Daca se pot incheia ambele tranzactii in aceeasi zi.Si daca sunt permise ... (vezi toată discuția)
Fara cont bancar pot recupera bani de la o succesiune in lichid la banca Bionpa Bionpa Sunt cetatean strain si doresc sa recuperez partea mea dintr-o succesiune dar pentru a recupera bani, cum nu am domiciliu in Romania nu pot deschide cont ... (vezi toată discuția)