As vrea sa stiu daca,se pot face acte de vanzare cumparare,concomitent cu succesiunea.Daca se pot incheia ambele tranzactii in aceeasi zi.Si daca sunt permise clauzele de genul:intrare in posesie dupa decesul vanzatorilor,sau al unuia din ei.Si daca da,ce presupun aceste clauze,din punct de vedere financiar.Necesita plata in plus?
Trebuie să obţineţi întâi certificatul de moştenitor. Depinde când vi se eliberează acesta.
Apoi, o modalitate prin care cumpărătorul să devină proprietar cu drepturi depline după decesul vânzătorului, ar fi aceea prin care vânzătorul îşi rezervă dreptul de uzufruct viager. Acest lucru presupune că vânzătorul va avea posesia şi folosinţa imobilului până la decesul său.
Includerea unor clauze în contract nu necesită costuri suplimentare.
Dar certificatul de mostenitor nu poate fi eliberat in ziua in care loc dezbaterea succesiunii?Si in urma succesiunii,fiecare mostenitor devine proprietar al partii careia i se cuvine?Nu poate avea loc cedarea partii care ii revine direct,fara a mai deveni fiecare proprietar?
Ba da, este perfect posibil , întrucât, conform legii, certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
Puteţi înstrăina în baza certificatului de moştenitor , cota de moştenire dobândită, urmând ca dobânditorul să-şi înscrie dreptul său de proprietate ulterior.
Uzulfruct viager
nenea toto
Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)