avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu clauză de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu clauză de uzufruct viager. Ce drepturi are uzufructuarul dacă moare cumpărătorul?

Daca cumparatorul moare avand si mostenitori vanzatorul cu clauza de uzufruct viager ce drepturi are? Devine proprietar?Poate sa mai faca un act de vanzare cu clauza de uzufruct viager la altcineva?Ce acte sunt necesare pentru a se intampla acest lucru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:35, 6 Septembrie 2018
NU, nu poate. Beneficiarul dreptului de uzufruct (uzufructuarul) are exact aceeasi conditie ca si inaintea decesului cumparatorului (nud proprietarului). Mostenitorii cumparatorului vor dobandi dreptul de nuda proprietate si vor fi tinuti sa respecte dreptul de uzufruct in continuare.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)