avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imputernicire studiu dosar instanta RESTANTIER
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imputernicire studiu dosar instanta RESTANTIER

Buna ziua,

Blocul in care locuiesc are pe rol un proces cu o restantiera la intretinere, proces care dureaza de 2 ani si 8 luni.

Comitetul executiv m-a nominalizat pe mine sa merg sa studiez la judecatorie dosarul... Nu sunt avocat, ce imputernicire trebuie sa imi faca?

Un model se poate?

Va ,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:58, 23 Iulie 2013
Asociatia de proprietari "Margareta" Nr. 25/22.07.2013
Loc ...., str...., etaj..., ap....
Cf..... tel...

DELEGAŢIE

Prin prezenta delegăm pe domnul Ixulescu Jhon, domiciliat în loc......., str. ......, nr. .., bloc ......, scara...., ap ...., având funcţia de membru in comitet (presedinte, vicepresedinte, administrator, cenzor....orice sau scoateti aceasta functie si spuneti doar "proprietar membru al asociatiei" ), să reprezinte Asociatia de Proprietari la Judecătoria (Tribunalul) Bucuresti, Iaşi, Timisoara... .
Domnul Ixulescu Jhon se legitimează cu CI seria MX nr 13141627, eliberata de Politia ..... la data de ............

Presedinte (sau Vicepreşedinte),
Prof. Gh. Mihalachi

Dl. Ixulescu Jhon va multumeste :) !

Numai bine!
Sfatul meu este sa stati de vorba cu avocatul asociatiei, daca ati angajat unul sau sa va angajati de urgenta un avocat pentru ca, intr-adevar termenul este foarte lung. Observ si eu, pe la noi, obiceiul unor judecatori (doar unii) de a tergiversa cate un proces, asa de dragul prelungitului. Am fost nevoit sa anexez la un dosar, de doua ori la rand, situatia penalizarilor pentru un proprietar, ca chipurile nu au fost depuse. Dupa ce le-am depus, s-a mai cerut o amanare, pentru a face dovada ca paratul este proprietarul locuintei. Intamplator am avut o copie a contractului de vanzare-cumparare, dar daca nu l-as fi avut, ca vedeti, multi proprietari nu vor sa-l aduca la asociatie, desi legea prevede acest lucru, ce s-ar fi intamplat? In fine, am indeplinit toate cerintele judecatoriei si in urma cu 3 zile primim hotararea prin care ni se respinge capatul de cerere prin care se obliga paratul sa achite penalizarilor pe motiv ca instanta a cerut ca aceste penalizari sa fie verificate de un expert si ca, chipurile asociatia nu ar fi fost de acord... Ramai crucit nu alta. Am chemat avocatul, acesta si-a facut vreo doua cruci, ne-a povestit ca asta nu-i nimic de cate se mai intampla prin salile de judecata. S-a facut recurs, am fost de acord explicit cu expertiza despre care s-a facut vorbire... Insa, cum spuneam, prelungiri interminabile la spete extrem de simple: proprietarul nostru, o femeie foarte indolenta, isi achita cheltuielile de intretinere numai prin intermediul instantei, tot la doi ani. Acum are un debit cu vechime de 6 luni, iar pana la terminarea procesului cred ca nu si-l va achita, asa ca presedintele mi-a dat dispozitie sa-i pregatesc un nou dosar... Asta e.
Deci cum spuneam, dvs. va trebuie un avocat bun, sa puna lucrurile in ordine, ca s-ar putea ca intarzirea despre care vorbiti sa fie provocata si de insasi as. prop.
Succes la studiu!
Delegatia se depune la registratura impreuna cu copia de pe buletin iar la arhiva trebuie sa prezentati buletinul pentru a primi dosarul sa-l studiati.
Mult noroc:luck:
L.C.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? B_C-tin B_C-tin rog sa-mi spuneti, daca eu ca administrator asociatie, angajez si platesc din fondul asociatiei pe fiul meu, ca avocat, intr-un dosar intentat de un membru ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite locatari scopada2007 scopada2007 cine întocmește dosarul pentru instanță , în vederea recuperării debitelor de la locatarii rau platnici, administratorul sau presedintele? (vezi toată discuția)