avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese?

rog sa-mi spuneti, daca eu ca administrator asociatie, angajez si platesc din fondul asociatiei pe fiul meu, ca avocat, intr-un dosar intentat de un membru al asociatiei impotriva presedintelui de asociatie, se poate considera conflict de interese? este dosar civil si revendica anularea unor masuri abuzive luate de comitetul executiv.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: B_C-tin , utilizator 13:35, 14 Octombrie 2013
Daca paratul este presedintele asociatiei, atunci este un abuz de a fi platit un avocat din banii proprietarilor.
Daca parata este asociatia, atunci fiul dv., ca avocat, isi face meseria, nu vad unde ar fi conflictul de interese. Un avocat apara, orice s-ar spune.
Depinde pe cine si pe ai cui bani, insa.
B_C-tin a scris:
rog sa-mi spuneti, daca eu ca administrator asociatie, angajez si platesc din fondul asociatiei pe fiul meu, ca avocat, intr-un dosar intentat de un membru al asociatiei impotriva presedintelui de asociatie ..

Dumneavoastra ca administrator nu puteti angaja si plati nimic din fondurile asociatiei, indiferent ca asociatia are nevoie de un instalator, un expert contabil, un avocat sau un electrician.
Apoi din ceea ce spuneti reise ca un proprietar a actionat in instanta pe presedintele asociatiei. Daca actiunea este impotriva cetateanului Icsulescu apoi acel cetatean trebuie sa-si gestioneze conflictul pe cheltuiala sa.
Daca actiunea este impotriva lui Icsulescu ca reprezentat (presedinte) al asociatiei, este o alta situatie. Acel presedinte astazi este iar maine nu mai este dar asociatia prin membrii comitetului (inclusiv presedintele) poate fi reprezentata in proces de un avocat daca membrii comitetului decid ca este necesar.
Daca asociatia de proprietari intenteaza actiune in instanta pentru recuperarea debitelor de la un restantier, citatia va veni pe numele asociatiei si nu pe numele presedintelui chiar daca actiunea este semnata de presedinte.
Aici poate diferi actiunea pusa in discutie de dumneavoastra, daca citatia vine pe numele asociatiei ori pe numele D-lui Icsulescu de la ap. 17.
De incompatibilitatea pe considerentul ca avocatul este ruda cu vreuna din parti nici nu se pune problema.


citatia vine pe numele presedintelui, ap.17, si nu a asociatiei.
multumesc pt. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Contestarea hotararii adunarii generale Mihaflorica Mihaflorica In urma unei adunari generale a Asociatiei de proprietari s-a intocmit un Proces Verbal in care se anexeaza lista proprietarilor prezenti.Nu a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)
Decontare consultanta juridica pe asociatia de proprietari PPIulia PPIulia Am chemat în judecată un vecin în calitatea sa de Președinte al Asociației de Proprietari, pentru corectarea unei hotărâri trecute abuziv în PV al unei ... (vezi toată discuția)