avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice UAT (primãrie) = ofertant ?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

UAT (primãrie) = ofertant ?

O instituţie publică ( UAT - primărie, în acest caz) , poate participa la o licitaţie organizată de o societate comercială (SRL) , în calitate de ofertant ?
Mai exact : un SRL organizează o licitaţie pentru închirierea unui spaţiu pentru a desfăşura cursuri de reconversie socială cofinanţate din Fondul Social European , prin POSDRU .
SRL-ul trimite unui UAT o invitaţie de participare la procedură , procedură care , spun aceştia, se derulează în conform. cu prev. Ord. MAE 1050/2012 .
Poate participa UAT (primăria) la acea licitaţie , în calitate de OFERTANT , ca orice agent economic ?
Vă mulţumesc ! Dan
Cel mai recent răspuns: danpaveloiu , utilizator 08:10, 25 Iulie 2013
In definitiv, daca ne uitam la definitia operatorului economic din OUG 34/2006, acesta poate fi si o persoana de drept public (desi in acest caz, fiind vorba de inchirierea unor spatii nu se aplica OUG 34/2006). Cu toate acestea, cred ca ar trebui justificata o astfel de cheltuiala in special avand in vedere ca simpla depunere a unei oferte poate da nastere la niste costuri administrative (pregatire documente oferta).
nu este vorba de o achizitie publica deci nu se aplica oug 34. apoi daca primaria considera ca din pct de vedere economic este avantajos sa participe, poate sa participe. nu vad ce ingridiri ar avea.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)
Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)
Licitatie pasune GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Va rog sa ma ajutati: - pana in anul 2015 Asoc Crescatorilor de Bovine din comuna noastra beneficia de subventia pe pasunea comunala, iar noi crescatorii de ... (vezi toată discuția)