avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sunt supuse partajului dividentele incasate de la firma daca celalalt sot nu are nici un aport si nici o calitate in firma?:(
Daca e o firma constituita in timpul casatoriei, partile sociale sunt cumune, astfel si devidendele sunt comune. Cel ce si-a adus aportul si are calitate in firma, ia salariu.
gi-jane2 a scris:

Daca e o firma constituita in timpul casatoriei, partile sociale sunt cumune, astfel si devidendele sunt comune. Cel ce si-a adus aportul si are calitate in firma, ia salariu.

Firma e costituita cu circa 7 ani inaintea casatoriei si "nemernicul" nu a fost nici macar angajat la firma mea.A stat numai si a tocat toata viata si acum cere si pe masa
Atunci este bunul dvs propriu si nu are drept nici la dividende.
Multumesc. Chiar daca aceste dividente s-au incasat pe timpul casatoriei?
Chiar daca. Nu are niciun drept.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii ... risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa divort (>30 ani casnicie,copii majori) in care am dobandit impreuna o casa ,dar avem si o afacere in care sotul ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)