avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizare documente
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizare documente

Am plastifiat Certificatele de naştere ale copiilor... Există o lege care interzice celor în drept să legalizeze copiile după documentele plastifiate?...Mulţumesc

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:51, 24 Iulie 2013
Nu. Dar nu se pot verifica daca sunt originalele. Se poate face mentiune pe copia legalizata ca sunt documente plastifiate. Pe viitor incercati sa nu mai plastifiati nimic.
mi-au spus căƒ a apărut legea acum 5 ani.....eu le-am plastifiat în 2007...să înţeleg că rămâne la latitudinea notarului...?
Din punctul meu de vedere un document alterat nu mai are aceeasi putere de dovada ca initial. Unele alterari pot fi superficiale, fara urmari serioase in identificarea originaliltatii actului, altele pot fi serioase, ducand la imposibilitatea de a putea verifica daca un act este autentic sau nu.
Astfel, daca un nene da de o copie a actului de nastere a copilului, culoarea e usor de contrafacut iar celelalte elemente de securitate le anuleaza plastifiind documentul.
Va puteti astfel trezi ca poimaine altcineva incaseaza drepturile copilului dv.

Din ceea ce cunosc, in privinta notarilor era o directiva a Camerei notarilor, insa exista astfel de "circulare" si la alte servicii care lucreaza cu documente de identitate sau asimilate acestora. De exemplu, cu un certificat de nastere plastifiat nu poti face pasaport minorului. :D

Nu am verificat niciodata de unde vin aceste proceduri, insa e elementar ca nu plastifiezi un Picasso ca-si pierde valoarea de original; la fel cu actul de identitate, isi pierde valoarea iar considerentele sunt similare.
Atunci cand un lucru are valoare tocmai pentru ca este original (nu te poti legitima cu o copie a cartii de identitate), acesta se conserva asa incat sa nu se altereze elementele de verificare a originalitatii.
Ori e fals ori nu se stie daca e original... tot aia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la depunerea documentelor pentru cartea de identitate poll1 poll1 Buna seara,. am o problema in legatura cu buletinul....: toate actele posibile le am plastifiate. Am fost cu actul de vinzare -cumparare , plastifiat, ... (vezi toată discuția)
Pot legaliza o copie a cartii de identitate in lipsa titularului? Roxana 73 Roxana 73 As putea face o copie lagalizata a cartii de identitate a nepoatei mele din Italia in absenta ei? Mentionez ca ii este necesara pentru eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)