pe site-ul bnr gramul de aur este cotat in prezent la ...x lei.
intrebarea este despre ce aur e vorba: 14 K, 18K sau 24 K ?
multumesc anticipat pentru raspuns.
cu stima.
va multumessc pt raspunsul atat de rapid, dar in situatia aceasta sunt nevoita sa intreb cat costa la BNR sau (oficial ) gramul de 18 K ? sau cum pot afla acest lucru...pt ca din pacate casele de amanet isi bat joc efectiv chiar daca obiectul (in cazul meu un ceas de marca original elvetian, cu acte in regula, de firma, pe care il vand sub pretul de piata cat mai urgent ) iti ofera un pret de ....oricat te-ai targui cu ei ca e o bijuterie de valoare, nu bucati de aur rupt din diverse foste bijuterii. si nu vand de placere ...dar investigatiile medicale complexe costa si sanatatea mereu va fi pe primul loc pt orice persoana cu ceva neuori functionali.
va multumesc din nou.
cu stima!
acela e cursul pentru aurul de 24K (sau puritate 999.99%). dacă ar fi pentru cel de 14K, ar însemna că aurul din aliaj valorează 141*24/14=261lei =$78, asta în timp ce prețul aurului e de $40 pe piețele internaționale...
în aceste condiții gramul de aur de 18k valorează (la cursul BNR) 141*18/24=105 lei. dar cine credeți că o să vă plătească la cursul BNR, pentru un metal prețios a cărui valoare scade vertiginos (și se preconizează să mai scadă, până la sub $30 per gram aur 24k)?
Tva la casele de amanet
cata76
sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)