avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj la contract cu 4 ore
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj la contract cu 4 ore

Adeverinta pentru intrare in somaj, daca salariatul a avut contract cu 4 ore, trebuie sa fie pe ultimii 2 ani?
Care este ternmenul de depunere a dosarului de la data incetarii contractului de munca (timp partial - 4 ore)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 25 Iulie 2013
Intr-adevar, stagiul minim de cotizare pentru somaj la un c.i.m. cu 4 ore/zi este de 24 de luni. Adeverinta de somaj ar trebui sa fie completata pe ultimele 24 de luni.

Art.38 din Legea nr.76/2002 prevede:
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Revin cu unele precizari: este vorba de un contract de munca cu norma redusa(4 ore) pe ultimii doi ani, dupa o alta perioada de somaj. In aceasta situatie, stagiul minim de cotizare tot minim 12 luni din 24 este? (vechimea totala in munca - peste 25 ani)

La iesirea in somaj cu 01,09,2013, pentru luna septembrie se depune D112 (care trebuie mentionata in adeverinta) si se platesc contributiile si impozitul pe venit al SRL-ului separat? (normal este la trimestru)
Multumesc
Stagiu minim de cotizare este acelasi ... minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii actelor la somaj.

D112 nu se mentioneaza in adeverinta de somaj.
"Numărul de inregistrare a declaraţiei lunare privind contributiile sociale" din modelul de adeverinta, nu se refera la D112?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
calinapop, utilizator
Intr-adevar, in ultima coloana din adeverinta se va trece numarul de inregistrare a D112. .. scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ajutorul de somaj? mihalache veronica mihalache veronica As vrea sa stiu si eu in ce masura pot beneficia de ajutorul de somaj in cazul in care angajatorul nu a platit integral darile! (mai bine zis eu lucrez la ei ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? papic papic sunt angajata din data de data de 02.11.2009 la firma xx pana in data de 01.11.2009 am fost angajata la firma y incepand cu 30.09.2007.In cazul aceasta ... (vezi toată discuția)