avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare succesiune

buna ziua. mama mea a decedat acum 2 ani.
am fost la notar si am acceptat succesiunea. acum tatal meu vrea sa plec din casa, sa il las singur. legal poate sa faca asta? ma gandesc ca am si eu acum cota parte. fac si mentiunea ca apartamentul este ipotecat pt un credit imobiliar al fratelui meu. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:48, 24 Iulie 2013
Veti avea o cota parte dupa ce dezbateti succesiunea, acum nu aveti nimic.
Nu va poate da afara daca aveti buletin la adresa, va trebui sa ceara in instanta evacuarea dvs.
dezbateti succesiunea dupa mama.la imparteala va intra decat jumatate din apartament iar cotele vor fi de 1/4 sot supravietuitor , 3/4 copiii adica dvoastra si fratele.
Atata timp cat nu dezbateti succesiunea , tatal dvs va poate interzice accesul in imobil. va recomand sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs. , ulterior puteti ramane in acel imobil , sa locuiti, sau va puteti vinde cota-parte ce vi se va atribui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune babysee babysee Speta: unul dintre parinti (tatal) a decedat acum 9 ani in urma; copiii si sotul supravietuitor se hotarasc abia acum sa faca succesiunea; constata ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa donatie pta9801 pta9801 Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani, iar mama in urma cu 2 luni. Ei au facut un act de donatie cu mai multi ani in urma in favoarea fratelui meu. Nu am ... (vezi toată discuția)