avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz incheiere act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz incheiere act de vanzare-cumparare

O societate incheie un antecontract de vanzare-cumparare cu o pers fizica pentru un teren in data de 24.06.2011, actul urmand a se incheia pana la data de 24.08.2011.
Prin acest act, cumparatoarea si-a asumat obligatia de efectuare a cadastrului si atunci am identificat o gresala in acte, un numar de parcela gresit.
Pe data de 16.08.2011 am facut un act aditional de prelungire a termenului de incheiere a actului pana la 31.12.2011 iar pana la 16 sept 2011 vanzatorul se obliga sa-si rectifice actele.
Actele nu s-au rectificat din vina notarului care le-a facut si care il tot plimba pe drumuri.
Acum am incercat incheierea unui nou act aditional, insa a refuzat deoarece nu vrea sa-si asume singur obligatia de a cere rectificarea actelor de proprietate pana la 31.12.2013, ci sa facem asta impreuna. I-am explicat ca societatea cumparatoare nu poate cere acest lucru pentru ca nu are nici o calitate.

Ce pot face in aceasta situatie daca il actionez in justitie?
As avea castig de cauza?
Am citit art 1669 din noul cod civil in care scrie ca daca in termen de 6 luni nu l-am actionat in judecata, dreptul la actiune se prescrie. Se aplica acest articol la situatia mea tinand cont ca ambele acte au fost facute inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil? ( 1.oct. 2011)
Cel mai recent răspuns: Aura2 , utilizator 13:00, 23 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
nu este vorba despre un proiect de contract, strict juridic, este un antecontract de vanzare-cumparare semnat si trebuie semnat si actul final de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare antecontract vanzare cumparare razvan1985 razvan1985 Buna ziua, Am semnat anul trecut un antecontract pentru o boxa intr-un imobil nou. Actul a expirat intre timp, Apartamentul l-am cumparat deja Pana acum ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a cere instantei o Hotarare care sa tina loc de act autentic. In 2011 am cumparat un teren extravilan, printr-un act ... (vezi toată discuția)