avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ANAF imobil in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ANAF imobil in coproprietate

Daca un apartament are mai multi proprietari si doar unul are sechestru asigurator de la ANAF se poate executa silit tot apartamentul sau doat partea acelui proprietar.In acest caz proprietarul care are cota cea mai mare poate cumpara partea celui care are sechestru si sa plateasca in cont la ANAF ? Cum se instiinteaza executatea silita care sunt pasii?
Da, se poate. ANAF va organiza licitatii, prin executorul bugetar. VA inscrieti la licitatie si platiti pretul cerut.
Pe cale de contestatie la executare , se poate proceda la imparteala bunului proprietate comuna in devalmasie.

Se va stabili, asadar, cota-parte ideala, abastracta , matematica din dreptul de proprietate.Se va solicita atribuirea bunului indiviz sotului debitor.

Bunul poate fi instrainat, dupa ce instanta va dispune partajarea ,la solicitarea creditorilor.

Imobilul va fi vandut, prin licitatie publica.

Se poate proceda , de asemenea, la instrainarea cotei-parti din dreptul de proprietate, tot prin intemediul licitatie publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez si avem o casa construita impreuna. Sotul nu vrea sa o vindem si spune ca ma va despagubi lunar cu o suma modica din salariu.Este legala ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)