avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atacare decizie primarie pentru acordarea terenurilor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atacare decizie primarie pentru acordarea terenurilor in licitatie

Buna ziua,
Am o problema mai ciudata, care incepe sa tina un pic de orgoliu:

Am castigat cu hotarare judecatoreasca in urma cu 10 ani un teren de 244m, impartirea in oras fiind de 600m, deci mai putin de jumatate din parcelarea zonala. Locurile din jurul acestui teren au fost la fel, impartite intre primarie si diversi proprietari, cu suprafete sub impartirea zonala.
O sa incerc sa explic problema aparut cat mai bine posibil:

Lotul in cauza se afla la intersectia unei alei de acces cu soseaua principala, cu o deschidere de 11m la strada principala. In continuarea acestui lot, in dreapta (in stanga fiind aleea), pana la celalat loc parcelat mai exista ~360m2 in proprietatea primariei. In spatele lotului meu si a locului liber se afla alt lot. Proprietarul acelui lot (al meu si cel in proprietatea primariei ~700m2) a inchis aleea de acces cu gard si a facut poarta de acces acolo, extinzand astfel suprafata in stanga si adaugandu-si ~200m2.
Eu ma chinui sa cumpar de la primarie lotul lipit de mine in dreapta. Mi s-a spus ca nu pot mai mult de 150m2 deodata. Ok, am intrat in comisie organizata din consilieri locali, mi s-a spus un pret, am negociat, am fost de acord, am dat avans. Lotul castigat astfel nu intra in proprietatea mea decat dupa ce se face planul cadastral nou. De 10 luni sunt amanat de cadastristul primariei cu acest cadastru, nu raspunde la telefon, nu sunt gata actele. Am mers de 2-3 ori pe saptamana la primarie. Ieri cand m-am dus, mi s-a spus ca s-a facut o greseala, si lotul in continuarea celui de 150m2 pe care l-am cumparat, si doream sa-l cumpar pentru a extinde, il are proprietar pe vecinul meu, care are nevoie de alee de acces. I-au dat toata diferenta de teren ramas deodata, deci mult peste 150m2, sub pretextul unei alei de acces, desi el a inchis deja una, nu stiu cu ce aviz.
Evident, au fost multe jocuri de culise, iar intarzierea mea a fost pana in momentul in care el obtinea tot ce vroia. Deci, el are un loc de >1400m2 care il inconjoara pe al meu.

Exista vreo posibilitate de a ataca aceasta impartire, avand in vedere ca am cereri pentru extindere facute de mai bine de un an? V-am zis, a devenit o problema de orgoliu, pentru ca sunt constient cum a fost acordat acel lot.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Partajare teren agricol extravilan in instanta zet_alina zet_alina Este vorba de 1 ha teren agricol extravilan in zona Baicoi, cu cca. 17m deschidere la DN1 si cca. 600m adincime, detinut in indiviziune de 6 mostenitori, ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa bucuriejoy bucuriejoy Va rog sa-mi raspundeti la urmaroarea intrebare . Suntem mai multi vecini care am dobandit teren de la acelasi proprietar . Eu sunt singurul care am cumparat ... (vezi toată discuția)