avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre somaj

buna ziua,
in conditiile in care am lucrat in anul 2012 , 12 luni cu contract de munca dupa care acesta a incetat , apoi am lucrat in continuare cu conventie civila pana la 30 iunie 2013,am dreptul la somaj?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Georgiana Vidra Tomescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 24 Iulie 2013
perioada cu c.i.m. este din octombrie 2011-octombrie 2012 iar din nov. 2012-30 iunie 2013 am lucrat cu conventie.
de la anofm sect2 mi s-a spus ca, datorita conventiei nu mai am dreptul la somaj
Intrebati la Agentia de Somaj care este baza legala a refuzului lor (ce articol din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca).
Refuzul se poate baza ca nu a avut activitate exclusiva numai in baza conventiei civile cel putin 12 luni de zile.

Cele 12 luni se calculeaza din ultimele 24 de luni anterioare datei incetarii activitatii desfasurate exclusiv in baza conventiei civile.

Pentru somaj, trebuie ca de la data incetarii activitatii in baza conventiei civile trebuie sa aveti in urma cel putin 12 luni lucrate in baza unui astfel de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj pogo80 pogo80 Am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei de somaj: - muncesc de mai bine de 5 ani cu contract pe perioada nedeterminata iar acum ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj flori9 flori9 Buna ziua, un angajat poate solicita intrarea in somaj? Ce acte trebuie intocmite de angajator pentru a trimite salariatul in somaj? (vezi toată discuția)