avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita - pe viata ?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita - pe viata ?

Buna ziua ,

Impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar in 2007 in franci elvetieni pe care nu il mai putem achita , rata a urcat la 3500 ron lunar si avem deja intarziere 23 zile
Avem si un coplatitor - tatal meu
Doresc sa stiu ce se intampla dupa executarea silita , banuiesc ca vom fi executati silit toti trei
Am cateva nelamuriri

1. Daca eu si sotul nu vom avea venituri timp de 10 ani , este posibil ca datoria sa se prescrie ? Tatal meu va avea in curand pensie si evident va avea poprire , asta inseamna ca nu va scapa niciodata de datorie ? Faptul ca va avea acea poprire ne afecteaza si pe noi in sensul ca nu vom scapa niciodata ?
2. Ce se intampla dupa aceasta executare silita ? Inteleg ca vor vinde casa si ne vor pune poprire pe conturi dar apoi ce se intampla daca nu avem venituri , ne urmaresc unde locuim in chirie sa ne ia tot ce avem? Citeam undeva ca au patruns in chiria unui datornic si i-au luat laptopul , daca este asa cel mai probabil va trebui sa ne gandim la plecarea din tara cat mai departe
3. Aceasta executare silita se face din 6 in 6 luni ? Se face o singura data sau este pe viata ?
4. Mama mea nu a participat la acest credit si are un imobil mostenit pe numele ei , stiu cu siguranta ca nu ii vor putea executa imobilul nefiind bun comun , dar as dori sa stiu daca ii vor fi executate bunurile din casa pt ca tatal meu locuieste acolo? Daca da atunci vor putea lua ce doresc ei din casa chiar daca mama a cumparat aproape totul fiind singura aducatoare de venituri in ultimii 7 ani ?

Va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Andra24 , utilizator 11:59, 26 Iulie 2013
Va multumesc pentru raspunsuri
Proprietati nu avem nici mosteniri , am avut un teren pe care l-am vandut ca sa ne putem achita ratele uriase , rate pe care le-am fi putut plati daca francul nu era supraevaluat
In Romania nu am mai lucrat de aproape 10 ani , ramane de vazut daca ne vor gasi inafara spatilui UE pentru ca vom pleca cu siguranta din tara .

Totusi eu sper ca dupa o perioada mai indelungata ( de ex 10 ani) daca nu ne gasesc se va prescrie datoria , daca nu ..pana atunci copilul nostru va fi major si va fi mai bine

Referitor la mosteniri , daca mama mea moare este posibil sa nu accept mostenirea si sa-i las surorii mele partea mea ( la fel si tatal meu sa-i lase) sau ar trebui sa isi faca de pe-acum testament ?

Buna ziua,

Va recomand sa va alaturati unui proces colectiv, ce a fost demarat la nivel national, de catre diverse case de avocatura, impotriva bancilor ce au acordat astfel de credite!

Un exemplu aveti aici: [ link extern ]

O zi frumoasa!
Ionita Florin
Peruschi a scris:

Buna ziua,

Va recomand sa va alaturati unui proces colectiv, ce a fost demarat la nivel national, de catre diverse case de avocatura, impotriva bancilor ce au acordat astfel de credite!

Un exemplu aveti aici: [ link extern ]

O zi frumoasa!
Ionita Florin

Va multumesc pentru sfat! Ne-am alaturat deja acestui proces insa dupa parerea mea va dura ani buni , timp in care din pacate nu mai putem plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)