avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Va rog .. am nevoie de ajutor in legatura cu situatia Rafo

Am de recuperat de la RAFO o suma de bani ... telefonic mi s-a transmis ca nu ne putem realiza fata de ei deoarece termenul de inscriere in masa credala a trecut .... L 64/1995 instituie obligativitatea administratorului de a trimite o notificare catre toti creditorii care sa cuprinda si termenul limita a depunerii declaratiei de creanta ... am revenit cu o adresa prin care solicitam inregistrarea cererii noastre de inscriere la masa credala .... ni s-a respins , cu motivatia ca numai creditorii cu peste 100 milioane sunt , conform legii , notificati .
As dori o prevedere legala a acestui prag valoric ... va rog .... pentru a insista la inregistrarea cererii sau a trece pe cheltuieli acesta suma .
Multumesc anticipat , Simona
Cel mai recent răspuns: mariusms , utilizator 22:36, 22 Aprilie 2005
Speta a fost mai complicata. Initial ORC-ul mi-a dat un certificat constatator in care se spunea ca societatea debitoare este radiata. Ulterior, urmarind un alt debitor, am aflat ca este inscris cu o creanta garantata la prima debitoare.
Nu am fost inscrisi ca si privilegiati.
Speta este reala si am mai avut asemenea cazuri.
Problema se pune daca creanta este de inainte sau de dupa deschiderea procedurii.
Am avut o speta care am dat marfa, dupa deschiderea procedurii, cu garantie imobiliara si gaj fara deposedare.
Nu au fost transcrise si m-au inscris totusi ca si creditor cu garantii reale, pentru simplul motiv ca nimeni nu s-a opus.
Mai tarziu mi-am dat seama ca ma pot inscrie pe o pozitie mai privilegiata, respectiv pct. 2 , cand am constatat ca procedura era deschisa la momentul in care SC-ul la care lucrez a livrat marfa.
In speta de fata problema se pune ca administratorul judiciar poate face dovada, prin corespondenta efectuata, ca acest creditor avea cunostinta de intrarea in insolventa a societatii cu mult inainte de timpul util de depunere a declaratiei de creanta.
Nu este cazul tau, care nu ai purtat nici un fel de corespondenta cu administratorul judiciar.
Daca mai ai alte intrebari pe Legea 64/95 te pot ajuta mai mult decat pe "impartirea bunurilor comune'.
Ai avut noroc de o instanta indulgenta.
Cheltuielile de lichidare se refera la lichidator.
Multumesc oricum.
Si eu te pot ajuta mai ales pe legea lichidarii voluntare 137/2002.
Chiar m-am gandit daca RAFO nu a avut capital maj. de stat. In cazul asta ar fi incidenta LG. 137/2002.
Eu ziceam de insolventa cu reorganizare. Si cu adevarat, am solicitat inscrierea la pozitia 2 cand a intrat in faliment.
La RAFO nu stiu exact care e situatia, credeam ca e in procedura prevazuta de L. 64/95.
Daca e altceva imi cer scuze.
EEEEEEE, nu trebuie sa-ti ceri scuze. A spus ceva de Legea 64.
Ti-am zis ca doar ma gandeam ca ar fi Legea incidenta in cazul societatilor cu actionar majoritar statul, pentru ca prea s-a facut tam-tam si propaganda electorala pe societatea asta.
Dar nici eu nu stiu mai multe decat tine despre RAFO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la o firma in insolventa biti biti S. C. are de recuperat de la un client rau platnic din luna octombrie 2008 c/v prestari servicii ; in luna noiembrie 2010 am deschis actiune de judecata ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)