avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data la care se produc efectele actelor aditionale !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data la care se produc efectele actelor aditionale !

ma lamuriti si pe mine - daca modific salarul de incadrare cu act aditional intocmit cu data de 23.07.2013 - su modificare de salar la 01.07.2013 care este data la care se produc efectele in revisal - va multumesc -
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:56, 25 Iulie 2013
Data de la care se produce efectele este 01.07.2013.
altii zic ca data actului aditional este data la care se produce efectul - in cazul meu ar trebui sa fie 23.07.2013 cand am intocmit actul aditional - in termenul de 20 zile lucratoare - nu mai stiu cum sa completez in revisal !!!!!!!!!
care este pana la urma corect ????
Un act aditional isi produce efectele de la data stabilita in actul aditional, indiferent cand il intocmiti. Intradevar conf art 17 alin 5 CM actul aditional se intocmeste intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, insa efectele si le produce de la data aparitiei modificarii la CIM.
Deci in Revisal veti inscrie data de 01.07.2013, data modificarii salariului, si prin urmare data de la care isi produce efectele.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
multumesc asa am facut e-si eu pana acuma dar altii cum v-am scris altfel spuneu ca scrie in instructiunile revisal - ca - Data la care produce efecte:
se selecteaza din controlul de data calendaristica data la care se introduc
datele. am copiat exact din instructiunile revisal - intradevar apare doar la inregistrari contract la modificari sau etc nu
Acele instructiuni nu au nicio valoare juridica. Sunt facute in mare parte de forma, asa cum este realizat si REVISAL-ul.

Chiar daca il intocmiti in termen de 20 de zile lucratoare si il transmiteti in revisal in 19 zile lucratoare, efectele unui act aditional se produc la data realizării acordului de vointa al partilor sau la data stabilită de părţi.

In speta, asa cum v-am spus anterior, data producerii efectelor este data de 01.07.2013.

Alte discuții în legătură

Inregistrare aditional RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum se inregistreaza un act aditional de prelungire durata cim in Revisal. Data incheierii trebuie sa coincida cu data la care il inregistrez in Revisal sau ... (vezi toată discuția)
Intocmirea actului aditional de marire salariu C.Vlad C.Vlad Buna ziua! Va rog , spuneti-mi conform ultimelor modificari aduse Codului Muncii , actul aditional de marire a salariului se intocmeste inainte de data la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna seara ! In urma unor discutii in contradictoriu, as dori o a treia parere .... Actul aditional la CIM se poate intocmi in 20 zile de la aparitia ... (vezi toată discuția)