avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare neregulamentara

Buna ziua, azi am parcat masina pentru o ora pe coltul unei strazi cu iesire la bulevard, masina era paralela cu ultimul loc de parcare trasat, nu incurca circulatia in zona din nici un punct de vedere la plecare lasand numarul de telefon in geam. La o ora dupa ce am parcat masina ma suna o domnisoara foarte draguta sa ma anunte ca mi se va ridica masina, am ajuns la masina in 5 minute, m-am urcat si am dat sa plec, vazand ca nu e sigilata ( masina de tractari era la 20-30 m departare ) iar o doamna de la politia comunitara m-a oprit si fara sa se legitimeze mi-a cerut actele ( permisul si buletinul de identitate ), am dat permisul si dupa 3 minute imi spune ca voi primii o amenda de 320 de lei prin posta.
Intrebarea mea este, ce se intampla daca nu o platesc?
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 13:31, 18 Iunie 2014
Se achita in cel mult 48 de ore de la data primirii pv-ului doar jumatate din amenda, adica 160 lei.
Anul acesta nu se va intampla nimic, anul urmator cand administratia financiara va trimite instiintarea ptr plata impozitului la masina va trimite si instiintarea ptr amenda.
Deci cel mai logic ar fi sa platesc amenda in 48 de ore de la primirea prin posta a pv-ului. Ma gandeam ca poate se rescrie :)
Amenda trebuie sa va ajunga acasa ,mai bine zis, sa vo inmaneze in 30 de zile. Dupa aceasta data este nula.Sau o paltiti si va adresati instantei judecatoresti ptr anulare amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte ajutor contestare contraventie vladimir_simion vladimir_simion Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. In cursul zilei de 05.05.2014 am stationat in staia de autobuz UNIRII 1 (am vrut sa imi iau un covrig). In momentul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)