avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine participa la succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine participa la succesiune?

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a decedat de curand si doresc sa fac succesiunea. Tatal meu a divortat de mama in urma cu multi ani si nu s-a mai recasatorit. Sunt unicul copil si, in afara de mine, mai are o singura ruda - o sora. Succesiunea doresc sa o fac pentru un apartament care este al tatalui meu si as vrea sa stiu daca sora sa are vreun drept sau, dat fiind faptul ca sunt unicul copil, sunt si unicul mostenitor. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:17, 23 Iulie 2013
Dvs. sunteti unicul mostenitor.Sora tatalui Dvs. nu are niciun drept asupra mostenirii
Avand in vedere ca sunteti singurul descendent, numai dvs. veniti la mostenire, sora tatalui dvs. neavand vocatie.
Numai in cazul in care exista un testament si sora tatalui dvs.mosteneste ceva in urma decesului tatalui dvs., atunci se poate schimba situatia.
Va multumesc foarte mult. Va rog, mai ajutati-ma cu o problema. Tatal meu a mai avut niste terenuri si un lot de padure. Terenurile le-a vandut (cel putin asa a spus el), insa in ceea ce priveste padurea, se judeca cu primaria pentru urgentarea punerii in posesie. Va rog mult sa-mi spuneti ce demersuri ar trebui sa fac pentru a afla daca tatal meu mai detinea in proprietate vreun teren (el spunea ca a vandut, dar nu as vrea sa ma trezesc cu cine stie ce amenzi in cazul in care mai detine ceva, iar terenul nu este lucrat, stiu ca sunt norme destul de severe in acest sens). De asemenea, as vrea sa stiu cum pot afla care este statutul juridic al padurii (sora tatalui meu, care este coproprietar, pretinde ca are deja titlul de proprietate, insa am gasit pe net ultima sentinta a tribunalului care spune, intre altele, ca instanţa "respinge acţiunea faţă de CLFF ªtefăneşti, înlăturând obligarea acesteia de punere în posesie", de unde am dedus ca acel titlu nu există. Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
alex68, utilizator
Trebuie sa va interesati la Primaria de care apartin terenurile daca tatal Dvs. mai figureaza cu vreun teren in proprietate.
Solicitarea o faceti in calitate de fiu, faceti dovada acestui fapt cu certificatul de nastere.
In baza CNP-ului tatalui, vi se poate spune daca acesta mai are si alte terenuri.
In privinta statutului juridic al padurii, informatii veti primi tot de la primaria de care apartine padurea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru un teren cu doi proprietari, insa titlul de proprietate este doar pe numele unuia alex68 alex68 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu si sora lui au mostenit de la parintii lor o suprafaţă de teren. Nu a fost eliberat incă ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure marian69 marian69 Am aflat de un titlu de proprietate in urma cu cateva zile,de la o matusa a mamei mele care este decedata ,acesta fiind in posesia lui de mai multi ani ,cand ... (vezi toată discuția)