avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare carte funciara

buna ziua.
speta e in felul urmator.
Am cumparat o cladire pe un teren concesionat. In contractul de vanzare se specifica faptul ca in Cartea Funciara in care se afla inscris terenul nu este notata existenta constructiei, si ca urmeaza sa se efectueze aceasta notare ulterior.
Povestea terenului e mai complexa: initial aceasta a fost concesionat de la Primarie, s-a construit aceasta cladire pe el, iar ulterior terenul a fost retrocedat. Desi in documentatia cadastrala a fost mentionata constructia existenta pe teren, cu mentiunea ca apartine altor proprietari, in cartea funciara deschisa pe numele noului proprietar al terenului nu a fost efectuata niciun fel de inscriere cu privire la constructie. Mai mult, aceasta a vandut unor terte persoane, iar in contractul lor se specifica " se vinde terenul etc....cu precizarea ca pe acest teren e amplasata constructia x..."
Ideea e ca acum pe cf-ul cladirii se specifica ca este construita pe terenul respectiv, insa in cf-ul terenului nu apare cladirea. Cum a fost posibil acest lucru, nu pot sa-mi dau seama. Calea amiabila iese din discutie.
Care ar fi pasii de urmat acum? Ma gandeam la actiune in constatarea nulităţii înscrierilor făcute în cartea funciară + rectificare cf.
Astept pareri.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara pinco pinco Buna, am cumparat un teren intravilan ,in CF. apare trecut -gradina-, in realitate pe terenul meu (gradina) se gaseste 90% dintr-o casa , ce nu apare ... (vezi toată discuția)
Despre intabulare teodosie113 teodosie113 In cazul cand intr-o curte sunt situate doua corpuri de cladire acestea au nr cadastrale si de intabulare diferite sau nr. cadastral si de intabulare este ... (vezi toată discuția)