avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt in termen ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt in termen ?

In 2000 societatea mea a contractat un produs ... s-a facut receptia Certificatelor de Conformitate ... la punerea in exploatare se constata neconformitati tehnice majore , dupa ce a fost achitat pretul ... in urma verificarilor se constata falsul acestui certificat ... urmarire penala ... scoatere de sub urmarire penala ... plangerea noastra impotriva ordonantei ... infirmarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala ... iar scoatere de sub urmarire penal , cu recomandarea sa ne indreptam pe cale civila ... In 2002 facem o Cerere de realizare a somatiei de plata ... respinsa in 26.09.2002 ....sunt in termen pentru a initia o actiune redhibitorie ?? Daca da , va rog precizati temeiul legal .
Multumiri sincere , Simona
Dreptul la actiunea redhibitorie se prescrie in termenul general de 3 ani daca viciile au fost ascunse cu viclenie. Termenul incepe sa curga de la data descoperirii viciilor, insa cel mai tarziu de la implinirea unui termen de 1 an de la predarea lucrului.
Deci, in cazul tau, termenul de prescriptie s-ar fi implinit in cursul anului 2004.
Din cate am inteles, in cursul anului 2002 ai introdus o cerere de chemare in judecata, pe baza ordonantei nr.5/2001, cerere care a fost respinsa insa.
Conform art.16 din Decretul nr.167/1958 cursul prescriptiei se intrerupe prin introducerea unei cereri de chemare in judecata (ori de arbitrare) chiar daca cererea a fost introdusa la o instanta (organ arbitral) necompetenta.
Insa efectul intreruptiv de prescriptie extinctiva a cererii de chemare in judecata nu se va produce in cazul in care cererea de chemare in judecata este respinsa (vezi Boroi) !
Deci, pe baza acestor considerente, cred ca nu mai poti introduce o cerere redhibitorie.

Timi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani de recuperat ContSters55557 ContSters55557 nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ... (vezi toată discuția)
Speta civil - opinii??? cristinajus cristinajus la data de 23 martie 2001, AB de profesie medic, a cumparat de la CD, autoturismul marca W,platind p ac suma de 15.000 euro. contractul de v-c s-a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)