la calculul pensiei alimentare se scad creditele luate impreuna cu fosta sotie si asigurarile pe care le platesc,toate fiind contractate in perioada casatoriei?
Nu au nicio legatura cu obligatia dumneavoastra de tata. Nu se iau in calcul. Un client al bancii nu poate fi mai putin tata decat un alt parinte care nu are credite la banci.
pensia alimentara stabilita la 1/3 din venituri + creditele si asigurarile fac ca eu sa nu mai pot trai .Baiatul ma roaga sa nu renunt la asig . Platesc 800 lei luna doua credite luate impreuna cu fosta sotie.Din ce am citit retinerile nu pot depasi 50 %din venituri .Nu inteleg de ce platesc pensie maxima (1/3 din venituri) .Daca am PFA cum intra in calcul la stabilirea pensiei alimentare?
Doar impreuna cu copilul, reprezentat de sotie, puteti hotara sa ii platiti mai putin, ca si pensie de intretinere. Legal nu aveti cum sa ii obligati sa primeasca mai putin.
Si eu cu ce mai traiesc? Sunt de acord sa le platesc pensie alimentara ,dar pana se termina partajul care e pe rol nu inseamna ca eu trebuie sa ajung sa mor de foame.Cuantumul ar putea fi mai mic pana se rezolva partajul.Si cu retinerile de pana la 50 % cum ramane ?Pensia alimentara nu tine cont de acest lucru?
Referitor la partaj, de ce nu incheiati o tranzactie pe care sa o prezentati judecatorului? Este cea mai rapida modalitate de "rezolvare a partajului" cum spuneti dv, fara costuri inutile. Luati in calcul faptul ca partajul prespune taxa timbru, onorariu avocat, plata experti, evaluatori, etc, sume de bani pe care le puteti scuti, fara a taia din obligatia de intretinere pe care sunteti dator sa o asigurati copiiilor dv.