avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara- cuantum
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara- cuantum

la calculul pensiei alimentare se scad creditele luate impreuna cu fosta sotie si asigurarile pe care le platesc,toate fiind contractate in perioada casatoriei?
Poate ca aveti dreptate, insa asta trebuia sa dovediti inainte de a se pronunta hotararea de 1/3 din venituri. Copiii mai pot fi intretinuti si de bunicii lor...
Fosta plateste la credite?

Acea retinere de maxim 1/2 din venituri se refera la cat va poate retine un executor... dv. puteti plati benevol oricat de mult, si 100%, dar un executor, in caz ca nu platit8i de buna-voie, poate sa va retina maxim 1/2 din venituri.

Cat despre veniturile pe PFA, aici e o problema, Codul civil vorbind de venit net si atat. Depinde ce spune hotararea dv., daca nu detaliaza nimic, atunci o aplicati asa cum considerati de cuviinta. :(
V-as ajuta cu o interpretare daca puneti macar dispozitivul hotararii; in caz ca nu reiese mare lucru de acolo, ar trebui sa va duceti la un avocat cu toata hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)