avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii

dupa ce surorile mele au renuntat la mostenire an favoarea mea,acum dupa dezbatere as vrea sa stiu care este cota mea si care al mamei mele,multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:40, 24 Iulie 2013
Surorile au renuntat prin declaratie expresa de renuntare la succesiune dupa tatal dvs? daca da cotele care va revin din mostenirea dupa tata sunt dvs 3/4 si mama 1/4.
da....deci am fost la notar,eu am semnat acel act prin care acceptam mostenirea,si la randul lor ele au semnat un act prin care renuntau la mostenire in favoarea mea
ei..atunci asta e! adica ce v am mentionat mai sus. :)
da,dar este 3/4 din toata averea sau doar doar 3/4 di jumatate tatalui meu......nu stiu cum se imparte averea an astfel de situatii,chiar urmeaza sa merg la notar,si as vrea sa fiu un pic informat
Oricum va informeaza notarul.
Doar partea tatalui intra in masa succesorala, ce a avut tata la data decesului se mosteneste.
Daca surorile au dat declaratie de renuntare la mostenire, de renuntare profita si mama daca si dansa e mostenitoare a tatalui dvs ( adica daca mai era sotie a tatalui dvs la data decesului lui), nu pot renunta in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de unic mostenitor sharky48 sharky48 As dori un sfat avizat despre cum pot obtine certificatul de unic mostenitor,in conditiile in care surorile mele au renuntat la cota lor parte din averea ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune ana93 ana93 Buna ziua la toata lumea! Va rog ajutati-ma cu un raspuns: Tatal meu a murit de curand, eu fiind singurul copil. As vrea sa stiu cat timp avem eu si mama ... (vezi toată discuția)