Surorile au renuntat prin declaratie expresa de renuntare la succesiune dupa tatal dvs? daca da cotele care va revin din mostenirea dupa tata sunt dvs 3/4 si mama 1/4.
da....deci am fost la notar,eu am semnat acel act prin care acceptam mostenirea,si la randul lor ele au semnat un act prin care renuntau la mostenire in favoarea mea
da,dar este 3/4 din toata averea sau doar doar 3/4 di jumatate tatalui meu......nu stiu cum se imparte averea an astfel de situatii,chiar urmeaza sa merg la notar,si as vrea sa fiu un pic informat
Oricum va informeaza notarul.
Doar partea tatalui intra in masa succesorala, ce a avut tata la data decesului se mosteneste.
Daca surorile au dat declaratie de renuntare la mostenire, de renuntare profita si mama daca si dansa e mostenitoare a tatalui dvs ( adica daca mai era sotie a tatalui dvs la data decesului lui), nu pot renunta in favoarea dvs.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune
ana93
Buna ziua la toata lumea!
Va rog ajutati-ma cu un raspuns:
Tatal meu a murit de curand, eu fiind singurul copil. As vrea sa stiu cat timp avem eu si mama ... (vezi toată discuția)