As dori un sfat avizat despre cum pot obtine certificatul de unic mostenitor,in conditiile in care surorile mele au renuntat la cota lor parte din averea parintilor,ambii defuncti. Mentionez faptul ca nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre ei si am inteles ca acest lucru este neaparat necesar ca prim pas. In concluzie,as vrea sa stiu de ce acte este nevoie si pasii de urmat pentru obtinerea acestui certificat de unic mostenitor. Multumesc ! Cu stima, Necula Nanescu Ovidiu
Cum au renunțat surorile? Au dat o declarație notarială?
Sau doar nu s-au interesat de moștenire? A trecut 1 an de la decesul părinților?
Dezbaterea succesiunii este și primul și ultimul pas.
Adresați-vă unui notar pentru procedură și actele necesare.
Da,au dat declaratie notariala in acest sens. De la decesul tatalui au trecut 8 ani,iar mama a murit acum 9 luni. Inteleg ca dupa dezbaterea succesiunii si prezentarea declaratiei notariale care atesta faptul ca surorile mele au renuntat la cota lor parte din averea parintilor in favoarea mea,imediat este eliberat si certificatul de mostenitor. Corect ?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu au renunțat in favoarea dvs. Ci ca efect al declarațiilor lor, ati ramas dvs unic moștenitor. E doar matematica: 3-2 = 1.
Trebuie dezbătută succesiunea după părinții dvs. Procedura succesorala se finalizează cu eliberarea certificatului de moștenitor, care cuprinde descrierea bunurilor din masa succesorala, numărul și calitatea moștenitorilor (adica dvs) și se consemnează declarațiile de renunțare ale surorilor dvs.
Succesiune
mariana.pirosca
Buna ziua,
Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire
paveldaniela
Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)