avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune firma nefinalizata din cauza firmei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune firma nefinalizata din cauza firmei cumparatoare

Buna ziua,

ma adresez dumneavoastra in speranta ca voi gasi cateva raspunsuri la intrebarile pe care mi le pun.

In cursul anului 2013, impreuna cu asociatii firmei despre care doresc sa vorbesc am ales solutia de a o vinde unei alte firme mai mari si (credeam noi) cu mai mare putere financiara.

Contractul de cesiune a fost semnat de ambele parti si dosarul a mers mai departe spre a fi inregistrat pe la toate organele pe unde trebuie inregistrat (o firma de avocatura se ocupa de toate aceste lucruri). Prima etapa a fost realizata si s-a inceput a doua etapa unde Firma care a cumparat nu a mai furnizat elementele necesare pentru finalizarea inregistrarii.

Ba mai mult, circula zvonul ca firma care a cumparat se va inchide.... Mentionez ca inca de la semnarea contractulu de cesiune, functia de administrator a fost indeplinita de unul din asociatii firmei care a cumparat.

Intrebarea este : ce se intampla daca firma care a cumparat se inchide ? Daca noul administrator nu si-a indeplinit indatoririle legale in ultimele cateva luni, cine va raspunde in cazul acesta? Ce pasi trebuie urmati pentru a-i trage la raspundere pe cei responsabili?
(sunt mai multe intrebari :) )

Firma la momentul cesiunii era 100% sanatoasa cu toate datoriile platitie la stat, etc.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: wizzblub , utilizator 08:34, 26 Iulie 2013
Daca aveti actele intocmite in prima etapa si acestea au fost publicate in Monitorul Oficial, incercati sa va prevalati de prevederile art. 22 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata. Chiar daca registru comertului va va respinge printr-o rezolutie motivata inregistrarea, puteti sa faceti plangere impotriva acesteia, in instanta avand posibilitatea sa va argumentati solicitarea inregistrarii mentiunii. Este recomandabil sa solicitati serviciile unui avocat specializat in drept societar.
Buna ziua,

chiar asta am si facut. Va multumesc pentru raspuns. De acum cabinetul de avocati se va ocupa de aceasta problema.

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti firma esincu esincu Am avut calitatea de asociat intr-o firma, alatri de alta persoana. Eu si colega mea ne-am hotarat sa vindam partile sociale.Am gasit cumparatori (tot 2 ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)
Pasi vanzare srl-d SilviuNegoita SilviuNegoita Buna ziua, Daca nu am datorii la stat si furnizori, sunt unic asociat si doresc sa-mi vand afacerea, din momentul gasirii unui cumparator, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)