Buna. Am si eu o nelamurire. La locul meu de munca se fac restructurari. In intreprindere eu si o alta persoana ne ocupam de accidente( auto, victime), eu fiind la o sectie, cealalalta persoana la alta sectie. Conducerea vrea ca din noi doi sa ramana o singura persoana, iar decizia lor a fost aceea de a ramane cealalta persoana. Eu consider ca este o nedreptate deoarece nu s-a constituit o comisie care sa stabileasca acest lucru si nici nu am fost instiintat ca postul meu va fi desfiintat. Astept un raspuns de la dvs., o idee. Multumesc
Probabil ca decizia lor de a va concedia va fi materializata si intr-un inscris.
Dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de concediere. Concedierea dispusa in baza art. 65 din Codul muncii pentru motive care nu tin de persoana salariatului trebuie sa indeplineasca doua conditii de fond: cauza concedierii sa constea in desfiintarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Desfiinţarea postului este efectivă, dacă postul în cauză a fost definitiv înlăturat din organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.
Cauza este reală şi serioasă dacă are un caracter obiectiv, ceea ce înseamnă că nu trebuie să dea expresie unor motive de ordin subiectiv ale angajatorului şi nu ascunde realitatea.