avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala sau colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala sau colectiva

Buna. Am si eu o nelamurire. La locul meu de munca se fac restructurari. In intreprindere eu si o alta persoana ne ocupam de accidente( auto, victime), eu fiind la o sectie, cealalalta persoana la alta sectie. Conducerea vrea ca din noi doi sa ramana o singura persoana, iar decizia lor a fost aceea de a ramane cealalta persoana. Eu consider ca este o nedreptate deoarece nu s-a constituit o comisie care sa stabileasca acest lucru si nici nu am fost instiintat ca postul meu va fi desfiintat. Astept un raspuns de la dvs., o idee. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 24 Iulie 2013
Probabil ca decizia lor de a va concedia va fi materializata si intr-un inscris.

Dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de concediere. Concedierea dispusa in baza art. 65 din Codul muncii pentru motive care nu tin de persoana salariatului trebuie sa indeplineasca doua conditii de fond: cauza concedierii sa constea in desfiintarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Desfiinţarea postului este efectivă, dacă postul în cauză a fost definitiv înlăturat din organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.
Cauza este reală şi serioasă dacă are un caracter obiectiv, ceea ce înseamnă că nu trebuie să dea expresie unor motive de ordin subiectiv ale angajatorului şi nu ascunde realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa intoarcerea din concediu de maternitate de 2 ani rraluca83 rraluca83 Firma a facut restructurari pe perioada cat am fost in concediu de maternitate. Postul meu a fost desfiintat si infiintat in cadrul altui compartiment la ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Incetare loc munca receptioner magazin alimentar? ContSters172518 ContSters172518 Avem un receptioner marfa in magazin,dar nu mai avem nevoie de ea,si as dori sa incetez locul ei d emunca,dar nu pot ca ne santajeaza cu avocat.Am oferit sa ... (vezi toată discuția)