avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibil proces in curte comuna, sanse de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibil proces in curte comuna, sanse de castig/pierdere

Buna ziua,

Locuiesc intr-o curte comuna cu anumiti vecini, dar unul dintre ei nu are loc in nici un fel de familia mea. Vine la usa cu toate balariile lui, pentru orice 'frunza' ca sa zic asa.
Problema mare pentru el e faptul ca, am pus in fata casei mele niste bare de fier (stalpi, diametru 20mm) in dretpul sarmelor de rufe, unde el intorcea masina cand iesea din garaj, si se baga cu spatele pana sub rufe. Stalpii sunt exact cat lungimea sarmelor, in lateralele sarmelor de rufe fiind loc de intors, deasemenea mai exista un loc de intors in curte unde de altfel si intoarce.
Desi alt vecin a trantit 3 brazi ornamentali ocupand o buna parte din curte (dupa sarmele de rufe ale mele), brazi care daca nu ar fi acolo ar putea intoarce si mai linistit, el se leaga doar de mine ca el vrea sa intoarca in locul asta cand nu am eu masina acasa (masina o tin in dreptul sarmelor de rufe, in fata casei).
Alt vecin, care are casa vis-a-vis de garajul astuia, are in fata casei o gradinita cu flori, care daca nu ar fi acolo ar putea iesi direct cu spatele in zona aia si ar putea intoarce din prima cum s-ar zice. Dar el nu are loc de mine, dupa cum ziceam, cauta scandal in orice, ma hartuieste (dar nu am martori pentru a-l da in judecata). L-am filmat personal si inainte sa pun stalpii de fier respectivi, cum intorcea fara sa intre sub bordura (deci nu ajungea in zona in care se afla acum stalpii de fier), si deasemenea, l-am filmat cum intoarce si in celalalt loc.

Acuma intrebarea vine, el tot ameninta de o saptamana din nou cu proces pentru stalpii respectivi, desi brazii si gradina de flori a respectivilor vecini 'nu le vede'. Daca ma da doar pe mine in judecata, ii pot 'trage' si pe cei 2 dupa mine? Si ce sanse de castig are, avand in vedere ca stalpii respectivi sunt doar in zona sarmelor de rufe, si nu reprezinta constructie, si mai ales, are loc sa intoarca din 2 manevre (eu fac 5 manevre cel putin ca sa intorc in aceeasi zona).

Am vorbit inainte sa pun stalpii cu o judecatoare din Oradea cu care tineam in trecut legatura si mi-a spus sa stau linistit ca orice judecator ar intelege situatia, si atata timp cat nu este o constructie nu reprezinta o problema. Ea a intrebat la randul ei alte 3 judecatoare colege de-ale ei, fara sa le spuna ce crede ea, si a primit acelasi raspuns, ca nu are cum sa castige procesul.

2 case sunt date in chirie, o alta vecina e de partea lui ca sunt rude prin alianta si la fel de vrajitori amandoi(suntem 2 tabere in curte ca sa zic asa), ea in caz de proces va fi martor mincinos impotriva mea, eu nu am de unde sa scot martor pentru ca nu se da in spectacol cand sunt alti oameni prin preajma.

Desi m-a linistit la vremea respectiva judecatoarea aceea, acum parca sunt din nou stresat, si astept un raspuns, ceva, ca sa stiu in caz de proces ce ma poate astepta.

Si alta intrebare, individul rautacios are un garaj din lemn in curte care a fost construit cu multi multi ani in urma de tatal lui (acum decedat) si nu exista nici o autorizatie de constructie pentru acesta, si nici intabulat nu este. Pot face ceva in privinta asta? Ceva de genul, o sesizare la primarie sau cei care se ocupa de avizele respective (nu stiu cine), care ar putea lua masuri impotriva lui pana la demolarea garajului (ar avea loc sa intoarca berechet).
Cel mai recent răspuns: eudoar , utilizator 22:43, 25 Iulie 2013
nimeni, nimic? :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta la ... sarma de rufe darius2008 darius2008 Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil (casa) situat intr-o curte comuna. In curte avem locatari proprietari si locatari chiriasi la stat (primarie). Curtea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul! salajan_claudia salajan_claudia Am vazut ca multi aveti probleme cu vecini. La fel si eu. Am o casa cu curte interioara si gradina. Gradina a avut gard pana vecinul tupeist a luat o parte din ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, vă rog să îmi spuneți dacă este necesar ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună dimineața, Vă rog să îmi spuneți dacă este necesar și recomandat să merg la notar să semnez pentru vecinul din spatele casei mele care vrea să ... (vezi toată discuția)