avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata utilitatilor - obligatie comuna a sotilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata utilitatilor - obligatie comuna a sotilor

Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor pentru neplata serviciilor de apa, canal si salubritate. Precizez faptul ca nu exista un contract incheiat cu acest debitor, creanta rezulta din facturi fiscale emise pe numele debitorului. Instanta ne-a admis actiunea, a pronuntat o hotarare prin care l-a obligat la plata unei sume de bani. S-a trecut la executarea silita a hotararii. S-a aflat in cursul executarii silite ca acest debitor nu are nici un fel de venit, singurul sau bun fiind un imobil detinut in comun cu sotia. Am stabilit impreuna cu executorul urmarirea silita imobiliara.Imobilul a fost evaluat si s-au achitat de catre noi taxe OCPI, inscriere somatie in C.F. Ulterior, debitorul a venit si a achitat o parte din debitul restant, ramand o restanta de 100 de lei la care se adauga acele taxe pe care le-am platit pentru urmarirea silita imobiliara, respectiv taxe OCPI, cheltuieli de executare, taxa inscriere soamtie. Pentru aceasta diferenta am formulat actiune separata impotriva sotului debitor in care am aratat ca plata utilitatilor reprezinta o obligatie comuna ambilor soti, ca este o datorie comuna in temeiul art.32 lit.a si art.35 din CF. Debitorul a depus intampinare care nu mi-a fost comunicata, instanta nepunand in discutie si aceasta intampimare depusa de catre debitor, pronuntand o hotarare de respingerea a actiunii pe care am formulat-o ca nefondata, motivand faptul ca plata diferentei de debit precum si celelalte taxe pe care le-am achitat ulterior nu reprezinta o obligatie comuna pentru ambii soti. Intentionez sa fac recurs impotriva acestei hotarari. Voi c parere aveti? Cum as putea arata faptul ca si sotia debitorulu trebuie sa fie olbigata la plata debitului precizat? Cunoasteti vreun caz asemanator? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: etta , utilizator 12:27, 15 Martie 2009
da, exercitati si caile de atac, este firesc sa fie si ea obligata
m-ati putea ajuta si cu o practica judiciara in acest sens? ma gandesc ce alte probe as mai putea solicita pentru a demonstra ca si sotia debitorului este obligata la plata acestei sume de bani. va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea din oficiu,de catre registratorul ocpi,a unei ipoteci legale cu titlul de sulta,asupra terenului adjudecat de mine in urma udei licitatii publice freedriver freedriver in 2010-2012 a avut loc executarea silita a unui domn care imi datora o suma de bani.Aceasta actiune a avut loc in urma unui partaj fortat,intre ce doi ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu tezeu15 tezeu15 buna seara, as vrea sa intreb daca ma poate lamuri cineva cu privire la faptul daca, incheierea data de Oficiul Cadastral si Publicitate Imobiliara prin care ... (vezi toată discuția)
Executarea silita sulta crystyna2000 crystyna2000 caz: in urma partajului fostul sot ramane cu imobilul proprietate comuna, urmand sa imi plateasca o suma de bani. Daca refuza sa o faca, sau tergiveseaza ... (vezi toată discuția)