avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tablouri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tablouri

Am un magazin in care vand diferite obiecte de artizanat, portelanuri, sticlarie, etc. Cativa prieteni pictori amatori m-au rugat sa le vand si lor panzele (sunt picturi pe panza in ulei) in magazinul meu, nu am mai avut acest gen de marfa si nu stiu cum se procedeaza? In ce categorie intra, ce acte sa fac pentru ele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:06, 15 Martie 2009
Dacă nu doriţi să le cumpăraţi în scopul revînzării, încheiaţi cu fiecare autor cîte un contract de consignaţie. În acest fel, tablourile ramîn pînă la vînzarea lor în proprietatea autorilor, care stabilesc şi preţul de vînzare. Stabiliţi prin contract procentul care va revine din preţul încasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal sa vand tablouri? mircea80 mircea80 sunt pictor si realizez tablouri in ulei ale diferitor pictori renumiti(copii). As vrea sa va intreb daca as putea sa-mi deschid un site si sa postez acolo ... (vezi toată discuția)
Pictor,cum sa vand tablouri?? principessa60 principessa60 buna ziua.imi place sa pictez,si m-am gandit sa imbin utilul cu placutul.Vreau sa vand tablourile pe care le fac dar nu stiu cum si unde.Trebuie sa infiintez ... (vezi toată discuția)