Am achizitionat recent un teren intravilan in Bucuresti.
Recent mi-a fost eliberat un certificat de urbanism pentru acest teren prin care sunt informat ca "terenul este posibil afectat de dezvoltarea circulatiilor prevazute prin PUZ ... in curs de aprobare".
La o verificare a documentatiei PUZ am observat ca cel putin 50% din teren (probabil mai mult de 65%) este strabatut de strazi. Acum astept avizul de la primarie pentru stabilirea gradului de afectare.
La momentul achizitiei, am solicitat vanzatorului un certificat de urbanism, iar acesta mi-a prezentat unul mai vechi (2010) pe numele fostului proprietar care nu avea nici o problema cu afectarea terenului. Am si un email care poate confirma documentul transmis. Intre timp, am aflat ca dansul mai obtinuse un certificat de urbanism in 2012 folosit pentru dezmembrarea terenului (am obtinut si o copie dupa acesta). In acest ultim certificat era mentionata posibilitatea afectari terenului.
Intrebarile mele sunt :
Poate fi considerata afectarea terenului de catre un PUZ dezvoltat de primarie un viciu ascuns ? (o optiune ar fi sa cer anularea contractului de vanzare-cumparare pe motiv de viciu ascuns).
Se poate considera aceasta situatie inselaciune pe baza prezentarii unui document vechi desi avea acces la un document mai recent care ar fi clarificat situatia ? (si este suficient emailul cu certificatul prezentat si contractul de dezmembrare unde este mentionat cel mai recent certificat pentru a demonstra inselaciunea ? )
Cred ca este unul din cele mai evidente vicii ascunse. Puteti obtine fie o reducere a pretului, fie desfiintarea contractului de vanzare, deoarece nu ati fost informat cu privire la acest viciu al imobilului.
Asta in cazul in care despagubirile ce le veti primi ca urmare a exproprierii nu va vor fi de ajuns.
Nu stiu cand se va face aceasta si nici la ce valoare. Totusi cred ca pe aceasta varianta as fi despagubit cu cel putin pretul platit daca nu mai mult, Dar aceasta expropiere poate fi facuta dupa finalizarea PUZ-ului sau peste 10 ani de zile (sau mai mult) ceea ce nu este ideal.
In clipa de fata ma uit la toate posibilitatile de iesire din aceasta situatie deoarece scopul meu era sa imi construiec o casa pe acest teren si sa ma mut in ea.
Expropiere?????????
30 LAURA
V-as ruga respectuos daca poate sa-mi spune cineva, daca locurile de parcare si anume cam in nr de aproximativ 20 cu un drum de aproximativ 100 m intra la ... (vezi toată discuția)