avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPROPIERE?????????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPROPIERE?????????

V-as ruga respectuos daca poate sa-mi spune cineva, daca locurile de parcare si anume cam in nr de aproximativ 20 cu un drum de aproximativ 100 m intra la utilitate publica? si se poate face expropiere pentru asa ceva. Mai exact este vorba despre proprietatea mea care este compusa dintr-o casa cu gardina aferenta. Mentioneaz ca proprietatea este situata la 2 strazi, la 40 de m se mai gaseste o starda iar la aproximativ 50 din nou o strada. Municipalitatea doreste ca prin mijlocul gradinii mele sa mai creeze un drum si in lateralul gradinii din nou locuri de parcare iar eu practic raman ca o ciuperca pe o insula inconjurata de drum , parcare si un bloc. Mai mult de atat dupa asa zisa expropiere nu imi mai ramane decat o suprafata de teren mai mica decat este prevazuta in planul urbanistic local, adica eu nu ma mai incadrez pentru a extinde aceea casa sau pentru a face orice alte lucari care se impun prin planul urbanistic. Municipalitatea isi sustine aceasta expropriere prin fluidiazrea tarficului din zona, ceea ce este absolut absurd. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat . Va multumesc anticipat.
Nu cred ca este normala situatia pe care dvs o prezentati.Municipalitatea sa caute solutii pentru fluidizarea traficului prin alte locuri.Pe de alta parte imobilul dvs va fi afectat datorita traficului de mic tonaj si mare tonaj ,in scurt timp casa va fi fisuarata si incet incet veti pleca singura de acolo.
Discutam de un plan pus la punct de cei in cauza.In situatia in care dvs nu acceptati si vor intocmi documentatia de expropriere,actionati-i in judecata,eu zic ca aveti sanse sa castigati procesul.Acum se incearca sa va convinga ca sa acceptati de buna voie.Este gresit sa acceptati propunerea si solutia oferita de ei.
~ Conținut șters la cerere ~
Am omis sa va spun ceva,ar normal sa se dispuna efectuarea unei expertize constructie potrivit careia sa se verifice in ce masura ar fi afectata casa dvs prin construirea acelui drum.
Am omis sa spun ca procedura de expropiere a inceput, dar am oprit prin instanta suspendarea executarii , iar in februarie avem anularea HCL.Vom vedea ce se v-a intampla. Cu oricine am stat de vorba spune ca dupa lege normal nu ar intra la expropiere , dar cum in Romania si in Justitia romana orice este posibil asteptam " minuni". Multumesc pentru timpul acordat.Si astept si alte opinii sau sfaturi care ar putea sa imi fie de ajutor.
Daca hotararea s-ar lua pe temeiul legii ar fi foarte bine, toata lumea stie cum se voteaza in parlament ce sa mai vorbim de votul HCL. Mai este afectat si un vecin de al meu, iar actele depuse pt acelasi proiect sunt diferite, va dati seama ce crectitudine, nu? Aici sunt alte interese, nu se mai tine cont de lege deloc, din pacate.

Alte discuții în legătură

Se poate expropria din proprietate privata ( teren + casa )pentru a se face o parcare 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am o proprietate in suprafata de 606mp pe care este situata si o casa , care se gasesc in aproprierea unui bloc. Mai exact si ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dovedita pre-existenta unei strazi, aflata in domeniul public Cristy_35 Cristy_35 Se da urmatoarea parcela: http://www.fileden.com/files/2008/4/4/1851971/schita1.JPG In anul 1971 mai multi oameni dintr-un oras, au ocupat niste ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru cauza de utilitate publica sflori13 sflori13 Vreau sa stiu in conformitate cu ce prevederi legale se realizeaza exproprierea unui teren care urmeaza a fi utilizat pentru constructia unui drum public. ... (vezi toată discuția)