avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPROPIERE?????????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPROPIERE?????????

V-as ruga respectuos daca poate sa-mi spune cineva, daca locurile de parcare si anume cam in nr de aproximativ 20 cu un drum de aproximativ 100 m intra la utilitate publica? si se poate face expropiere pentru asa ceva. Mai exact este vorba despre proprietatea mea care este compusa dintr-o casa cu gardina aferenta. Mentioneaz ca proprietatea este situata la 2 strazi, la 40 de m se mai gaseste o starda iar la aproximativ 50 din nou o strada. Municipalitatea doreste ca prin mijlocul gradinii mele sa mai creeze un drum si in lateralul gradinii din nou locuri de parcare iar eu practic raman ca o ciuperca pe o insula inconjurata de drum , parcare si un bloc. Mai mult de atat dupa asa zisa expropiere nu imi mai ramane decat o suprafata de teren mai mica decat este prevazuta in planul urbanistic local, adica eu nu ma mai incadrez pentru a extinde aceea casa sau pentru a face orice alte lucari care se impun prin planul urbanistic. Municipalitatea isi sustine aceasta expropriere prin fluidiazrea tarficului din zona, ceea ce este absolut absurd. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat . Va multumesc anticipat.
Aveti dreptul sa va dresati instantei de judecata nu lasati lucrurile sa o ia pe un fagas nedorit.
Stimată doamnă,

Vă sfătuiesc să nu vă pierdeți cumpătul și să analizați la rece situația dvs. În consecință, este necesar să aveți în vedere următoarele:

1. Exproprierea, ca instituție juridică, este un lucru normal într-o societate publică, și nu implică neapărat acordul dvs de voință. De asemeni ea este considerată ca o posibilitate democratică de intervenire în dreptul de proprietate, atât de Constituție, cât și de Convenția Europeană, Protocolul 1 Adițional.

2. Exproprierea are la bază două caracteristici principale: utilitatea publică și despăgubirea dreaptă, prin despăgubire dreaptă înțelegându-se o despăgubire integrală pentru lipsirea de proprietate.

Aș dori să aveți în vedere că o expropriere poate fi contestată litigios atât pentru lipsa utilității publice, când este cazul, dar și pentru obținerea unor despăgubiri integrale.

Ce puteți obține ca despăgubiri:

* prețul terenului expropriat;
* prejudiciul produs în varianta scăderii de valoare a terenului rămas, dacă acest lucru s-a întâmplat;
* puteți obliga autorul exproprierii chiar la o expropriere totală, în cazul în care terenul rămas a devenit inutil pentru dvs, în urma exproprierii;
* în instanță puteți recupera tote cheltuielile de judecată avansate.

Cel mai util ar fi să vă angajați un avocat bun și să vă apărați cu maximum de diligențe cauza. Dacă o faceți cu profesionalism, nu aveți ce pierde.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate expropria din proprietate privata ( teren + casa )pentru a se face o parcare 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am o proprietate in suprafata de 606mp pe care este situata si o casa , care se gasesc in aproprierea unui bloc. Mai exact si ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi dovedita pre-existenta unei strazi, aflata in domeniul public Cristy_35 Cristy_35 Se da urmatoarea parcela: http://www.fileden.com/files/2008/4/4/1851971/schita1.JPG In anul 1971 mai multi oameni dintr-un oras, au ocupat niste ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma exproprierii unui teren pentru cauza de utilitate publica sflori13 sflori13 Vreau sa stiu in conformitate cu ce prevederi legale se realizeaza exproprierea unui teren care urmeaza a fi utilizat pentru constructia unui drum public. ... (vezi toată discuția)