avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli I.I
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli I.I

Buna ziua, am o intrebare referitoare la cheltuielile privind combustibilul...se pot inregistra bonuri de carburant(cu deconturile si foile de parcurs aferente) chiar daca masina nu este inregistrata pe I.I dar este proprietate a persoanei fizice titulare???
Registrul unic de control trebuie sa fie stampilat la ANAF dar exista un termen limita, ex. 1 luna de la deschiderea I.I-ului??
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:04, 25 Iulie 2013
Se pot inregistra numai daca exista contract de inchiriere sau de comodat, incheiat intre titularul I.I.si proprietarul auto(chiar daca este aceeasi persoana).In ambele cazuri cheltuielile cu carburanti sunt deductibile doar 50%(nu sunt necesare foi de parcurs).
Registrul unic de control nu trebuie stampilat la Administratia fiscala. Trebuie doar numerotat snuruit si stampilat pe ultima fila de catre titularul I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi de parcurs adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie sa fac foi de parcurs pentru autoturismul personal,pentru care am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Lege foaie de parcurs nistorsc nistorsc care este legea care impune obligativitatea foii de parcurs? daca nu este legiferata, de ce este ceruta de Garda Financiara? (vezi toată discuția)