avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită taxa executor desi am platiti datoria de bunavoie
Discuție deschisă în Executare silită

taxa executor desi am platiti datoria de bunavoie

Buna ziua,

revin cu o alta problema mai veche......
am avut un credit pe care l-am achitat in intregime conform hotararii de executare..
am trimis chitantele prin mail executorului in fiecare luna asa cum am stabilit tot prin mail.......acum intrebarea mea este:trebuie achitat si onorariul executorului daca acesta nu m-a contactat ci eu am luat legatura cu el iar plata s-a facut pe cale amiabila?In acea hotarare era stipulata o suma iar dupa ce am achitat totul,la ultimul leu executorul mi-a spus ca mai este inca o dobanda de achitat plus taxa lui.....
Ce trebuie sa fac?

Multumesc pentru raspunsuri anticipat!
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
pacurariu maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:59, 25 Iulie 2013
Daca ati platit dupa ce ati primit somatia, datorati cheltuieli de executare, inclusiv onorariul.
Buna ziua,
@Jocandi Causa :bow:
Ceva mai pe lung. Trebuie sa achitati si cheltuielile de executare. Numai daca ati fi platit totul inainte de a se incepe executarea silita nu trebuia sa achitati chletuieli de executare si dobanzile. Altfel, odata stabilite cheltuielile de executare, executorul nu poate inchide dosarul executional fara sa incaseze toate sumele, inclusiv dobanzile.
multumesc mult,insa ce nu pot eu sa inteleg: de ce nu mi s--au comunicat si dobanzile?cine stabileste aceste dobanzi?cum e posibil sa platesti 3 -4 ani si dupa sa te trezesti ca ai de plata mai mult decat ai avut creditarea?#-oX-(
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
pacurariu maria, utilizator
Dobanzile le cunoasteti de la negocierea contractului de credit, sar ar fi trebui sa le cunoasteti. Daca ele nu sunt mentionate in contractul de credit, este o problema.
Datorati dobanzile, stabilite prin contract, pana la momentul platii integrale a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)
Reexecutare silita Andrew688 Andrew688 Am fost executat în martie 2018 pt o datorie de 2600 lei + 600 cheltuieli de executare...Am terminat cu acea executare în octombrie 2018....acum am primit o ... (vezi toată discuția)