avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

In urma cu o luna. am facut transfer bancar in contul fiicei mele pt. o suma de bani pe care urmeaza sa ii foloseasca la construirea (cumpararea) unei case. In intentia noastra era ca ulterior sa incheiem un act de donatie. Este casatorita si doream ca donatia sa fie personala si sa reprezinte aport personal la construirea casei. De la notariat ni s-a spus ca acum (la oprox. o luna), nu se mai poate face act de donatie ci numai declaratie notariala data de fiica pentru recunoasterea primiri banilor.
Intrebare:
1. Ce valoare juridica are aceasta declaratie notariala in cazul unui divort?
2. Avand documentele de transfer bancar si extrasul de cont al fiicei de la acea data, chiar nu se mai poate face act de donatie?
Cel mai recent răspuns: dlcodrut , utilizator 15:36, 25 Iulie 2013
Nu se poate face donatie. Ceea ce ati facut dvs este un dar manual. Fata dvs poate da o declaratie ca a primit banii.
Ideal ar fi fost sa faceti actul de donatie cand ati transferat banii.
Declaratia are valoare juridica?
La un eventual divort? Da poate avea relevanta, oricum este un dar manual si este considerat ca bun propriu. Numai darurile de nunta sunt bunuri comune.
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Proba de donatie GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)