Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ?
Mentionez ca vreau sa existe si pentru mine o proba ca iam dat acei bani. Fac acest lucru ca sa ii acopar si pe ceilalti copii carora le-am dat si lor niste bani cu donatie. (si stiti ca donatia se ataca de frati)
Eu ma gandeam la ceva de genul : deschid un cont pe numele meu, depun banii acolo si il imputernicesc pe el sa ridice banii din cont. Credeti ca este buna aceasta metoda ? ( adica ar tine loc de donatie aceasta metoda daca se vor da in judecata copii vreodata ?)
Daca exista o solutie mai buna ca aceasta spuneti-mi si mie va rog.
Poate exista o donatie sub forma darului manual(varietete a acesteia) , scutita de forma autentica si de statul estimativ.Insa , chiar si aceasta donatie poate fi atacata, revocata , in conditiile generale ale donatiei .
Daca se constata acel animus donandi , intentia expresa de a dona ,aceasta poate fi atacata .
Asa cum spune colega este darul manual pentru care nu este necesar a face acte la notar si se preteaza foarte bine in cazul cand se doneaza o suma de bani. Nu imi este clar de ce ati facut acte de donatie pentru ceilalti copii fiind vorba tot de sume de bani? Si de ce pentru acesta nu vreti sa procedati la fel? Ce va determinat sa faceti acte de donatie atunci iar in cazul de fata doriti sa evitati acest lucru?
E suficienta traditiunea , remiterea sumei de bani , fara vreo alta formalitate .Consider ca , in acest mod , nefiind necesara vreo formalitate , ratiunea acestei varietati de donatie ar fi evitarea onorariului notarului public .
Asa cred si eu, se evita onorariul la notar. Nu inteleg insa ce ratiune a fost atunci cand pentru ceilalti copii s-au facut aceste acte si s-au platit onorariile respective.
Nu cred ca trebuie sa incheiati o forma autentica pentru a da bani copilului Dmv., mai cu seama ca stim ca actul de donatie poate fi atacat intre frati. Daca dl abcdeadi nu a inteles ratiunea de atunci , eu nu inteleg de ce fratii care au primit cate o suma de bani , ar avea ratiunea de a ataca sa spunem actul de donatie care il faceti Dmv pt acest copil care nu a primit nimic?....
Eu zic sa mergeti direct pe traditiune , evitand astfel orice formalitate.
Mult succes ,