avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

nascut 1 12 1958 18 ani grupa 1munca vechime 35 ani la ce varsta se poate pensiona
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:00, 1 August 2013
1. Pentru un barbat nascut in decembrie 1958 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei 18 ani lucrati in grupa I de munca:
- se reduce varsta standard de pensionare cu 4 ani (65 - 4 = 61 ani);
- se adauga la stagiul de cotizare 9 ani (35 + 9 = 44 ani).

3. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani, in decembrie 2019;
- pensie anticipata (fara diminuare), la 60 de ani, in decembrie 2018.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Domule Tudor, o rectificare , cu permisiunea dvs : varsta standard de pensionare este de 65 de ani. (eroare de scriere)

sv.cristian:

Aveti dreptate! Am corectat.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie lulusca lulusca Cand poate iesi la pensie cu reducere varstei de pensionare o persoana care are [b]Total vechime in munca[/b] 40 ani 2 luni si 11 zile si [b]Grupa II[/b] 16 ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai Sant nascut la 01.11.1955,am un stagiul de cotizare de 38 ani 9 luni si 16 zile din care 10 ani la gr.I de munca si 4 ani la gr II,restul in conditii normale ... (vezi toată discuția)